Leestijd: 5 min

6 tips om af te vallen (die werken)

7 januari 2020|Lifestyle

De belangrijkste factor bij gewichtsverlies is een negatieve energiebalans. Je lichaam moet simpel gezegd gewoon minder brandstof binnen krijgen dan het dagelijks gebruikt en het creëren van een negatieve energiebalans is dan ook de basis van gewichtsverlies. Als je wilt afslanken is het noodzakelijk om inzicht te krijgen en controle te hebben over jouw persoonlijk calorie inname. Toch is dit niet altijd even gemakkelijk. We maken vaak niet altijd de beste keuzes of hebben de verkeerde gewoontes, en ook worden we de hele dag beïnvloed door onze omgeving die het ons behoorlijk lastig maakt.

In dit artikel geven we 6 tips om af te vallen die écht werken. Deze tips kunnen je de komende weken helpen bij het behalen van je doelen.

Tip 1. Maak een plan

Het hebben van een voedingsschema, het volgen van een trainingsschema, voorbereiden en inplannen van je maaltijden en het creëren van routine en regelmaat zijn dan een goede een basis waar je op terug kunnen vallen en een bijzonder goed idee als je wat kilo’s kwijt wilt raken.

Hoewel veel mensen vaak het doel hebben om af te vallen, hebben ze zelden een concreet plan. Dit resulteert meestal in vage doelen als “meer sporten” of “minder eten” zonder een goed beeld te hebben van hoe dat er dan uitziet.

Het hebben van een plan is belangrijk. Wanneer je een bepaald doel voor ogen hebt (afvallen, aankomen, een marathon lopen, je zwemdiploma halen of wat dan ook), dan zal je zonder een plan waarschijnlijk niet heel ver komen of al heel snel je motivatie verliezen.

Stel voor jezelf een voedingsschema op en hou je voeding bij aan de hand van een app. Zo weet je niet alleen hoeveel je dagelijks kunt eten, maar voorkomt dat je “zomaar iets doet” en geen idee hebt waarom je niet afvalt.

Nr. 1 geteste Diet Shake

Orangefit® Diet is een complete maaltijdvervanger, hoog in eiwitten, bomvol vezels en zonder toegevoegde suikers. Als Nr. 1 getest door de Consumentenbond!

Bestel de Diet

Nieuw: Protein Bar!

Lekker voor onderweg, na je workout en standaard in de snackla. Orangefit Protein Bar legt de lat hoger dan ooit. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar
 • Fitblogs

  Speciaal voor jou

  Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

  Bekijk alle blogs
 • Tips gezonder eten

  Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

  Lees verder
 • Wat is een gezond vetpercentage?

  Lees verder
 • Stap 1

  Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

  Lees verder
 • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

  Lees verder
 • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

  Lees verder
 • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

  Lees verder
 • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

  Lees verder
 • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

  Lees verder
 • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

  Lees verder
 • 11 tips tegen honger en eetbuien

  Lees verder