Leestijd: 3 min

Hoe kan je buikvet verbranden?

28 maart 2022|Lifestyle

Als je aan mensen vraagt waar ze het liefst vet willen kwijtraken dan zeggen ze 9 van de 10 keer hun buik. Maar is het mogelijk om alleen buikvet te verbranden? Of werkt je lichaam net even wat anders? Het antwoord op deze veelgestelde vraag geven we je hieronder.

Wat is buikvet en waarom is het ongezond?

First things first: buikvet bestaat uit twee verschillende soorten vet. Je hebt namelijk onderhuids buikvet en visceraal buikvet. We vertellen je graag wat de verschillen zijn.

Onderhuidse buikvet bevindt zich direct onder de huid en zit boven je buikspieren. Visceraal buikvet zit onder je buikspieren, in je buikholte en bedekt je interne organen. De vetcellen rond je organen zijn actiever dan ‘t vetweefsel op andere plekken, zoals bijvoorbeeld je heupen. Visceraal vet heb je liever niet teveel van want het vergroot de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. 

Wat moet je doen om buikvet te verbranden?

Het is goed om te weten dat je niet plaatselijk vet kan verbranden. De beste manier om snel met je buik af te vallen, is ‘gewoon’ afvallen. Zodra je lichaam vet gaat verbranden doet het dit overal. Dus ga je afvallen dan betekent dit automatisch dat je buikvet gaat verliezen of buikvet gaat minderen.

Nr. 1 geteste Diet Shake

Orangefit® Diet is een complete maaltijdvervanger, hoog in eiwitten, bomvol vezels en zonder toegevoegde suikers. Als Nr. 1 getest door de Consumentenbond!

Bestel de Diet

Nieuw: Protein Bar!

Lekker voor onderweg, na je workout en standaard in de snackla. Orangefit Protein Bar legt de lat hoger dan ooit. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen? 

Bestel 2 zakken Orangefit Protein of Orangefit Diet en we begeleiden je met voedingsadvies.

 • Inspiratie

  Videos: On The Spot

  Echte verhalen van Orangefitters die vertellen hoe ze hun levensstijl hebben veranderd.

 • Gringa viel in totaal 72kg af

  Lees interview
 • Roué (50) voelt zich fitter dan ooit

  Lees interview
 • Priscilla verruilde hongerdiëten voor zelfliefde

  Lees interview
 • Sharvan viel 26 kilo af binnen een jaar

  Lees interview
 • Kya sport voor mentale kracht

  Lees interview
 • Lex voelt zich onoverwinnelijk na zijn herseninfarct

  Lees interview