Hoe kan je buikvet verbranden?

28 maart 2022|Lifestyle|Leestijd: 3 minuten

Als je aan mensen vraagt waar ze het liefst vet willen kwijtraken dan zeggen ze 9 van de 10 keer hun buik. Maar is het mogelijk om alleen buikvet te verbranden? Of werkt je lichaam net even wat anders? Het antwoord op deze veelgestelde vraag geven we je hieronder.

Wat is buikvet en waarom is het ongezond?

First things first: buikvet bestaat uit twee verschillende soorten vet. Je hebt namelijk onderhuids buikvet en visceraal buikvet. We vertellen je graag wat de verschillen zijn.

Onderhuidse buikvet bevindt zich direct onder de huid en zit boven je buikspieren. Visceraal buikvet zit onder je buikspieren, in je buikholte en bedekt je interne organen. De vetcellen rond je organen zijn actiever dan ‘t vetweefsel op andere plekken, zoals bijvoorbeeld je heupen. Visceraal vet heb je liever niet teveel van want het vergroot de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. 

Wat moet je doen om buikvet te verbranden?

Het is goed om te weten dat je niet plaatselijk vet kan verbranden. De beste manier om snel met je buik af te vallen, is ‘gewoon’ afvallen. Zodra je lichaam vet gaat verbranden doet het dit overal. Dus ga je afvallen dan betekent dit automatisch dat je buikvet gaat verliezen of buikvet gaat minderen.

Weekmenu om buikvet te verliezen

Goede voorbereiding is het halve werk. Ga aan de slag met een voedingsadvies die je als basis gebruikt om buikvet kwijt te raken. Een persoonlijk voedingsadvies kan volledig aansluiten op je dagelijkse caloriebehoefte. Het Orangefit Voedingsadvies bevat een dagelijks eetschema maar ook variatielijsten, gezondheidstips en voedingstips om je op weg te helpen naar een fitte(re) lifestyle. Zo hoef je niet meer na te denken over wat je kan eten om buikvet te verliezen. Het is belangrijk dat je gedurende de dag voldoende binnenkrijgt dus ook vooral de goede tussendoortjes zoals fruit, groenten, een handje nootjes, (plantaardige) yoghurt met bijvoorbeeld granola of een schepje van onze Protein of Blend ter aanvulling van de tekorten na het sporten.

Hoe snel kan je buikvet verliezen?

Bij de ene persoon gaat het kwijtraken van buikvet sneller dan bij de ander. Meestal verlies je eerst vet in je gezicht, armen, borst en daarna je buik. Je buikvet weg in 2 weken is helaas niet mogelijk, maar na 4-6 weken zou je zeker een verschil moeten gaan zien!

Welke sport is het beste om buikvet te verbranden?

Sporten helpt bij de verbranding van vet in het algemeen. Hierbij wordt dus ook buikvet verbrand. Je kan niet plaatselijk vet verbranden, dus welke sport je doet maakt niet uit. Bij sporten waarbij je veel inspanning moet leveren verbrand je wel meer vet.

Ook krijgen we vaak de vraag “Is wandelen goed voor buikvet?” Beweging in het algemeen is natuurlijk goed om de verbranding in gang te zetten. Aangezien je met wandelen calorieën verbrandt, gaat de vetverbranding dus omhoog. Bij verhoogde vetverbranding zal je vanzelfsprekend óók afvallen bij je buik.

De beste manier om snel buikvet te verliezen

Om snel buikvet te kunnen verliezen is het namelijk van belang dat je gezond eet. Eiwitrijke en vezelrijke voeding speelt hierin een belangrijke rol. Sport daarnaast regelmatig en geef je lichaam voldoende rust om in balans te blijven.

Met onze Orangefit Diet maaltijdvervanger, die Nr. 1 is getest door de Consumentenbond, kan je 0,5 tot 1kg per week afvallen. Dit is snel, maar ook nog verantwoord. Wil je persoonlijk voedingsadvies erij? Bekijk dan eens ons Afslankpakket.

Onthoud: buikvet is er niet in een paar weken bijgekomen, dus het is er ook niet in een paar weken af. Was het maar zo simpel. De beste manier om buikvet te verbranden is door te focussen op de lange termijn. Trek er 2-3 maanden voor uit en focus op het aanleren van een gezonde(re) levensstijl. Zo voorkom je het jojo-effect en behaal je op de lange termijn verreweg het beste resultaat. Wij helpen je hier graag bij!