Hoeveel kan je afvallen per week?

14 oktober 2022|Voeding, Lifestyle|Leestijd: 3 min

Lekker in je vel zitten, meer uithoudingsvermogen, een strakker lijf en minder kans op ziekte. Er zijn veel redenen te bedenken waarom je zou willen afvallen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van je buikje of love handles af. Maar hoeveel is mogelijk? En wat is gezond?

Hoe werkt afvallen?

Afvallen betekent minder calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Een calorietekort creëren dus. Dat doe je door gezonder te eten of (meer) te sporten. Of onze favoriet: allebei! 

Veel afvallers kiezen voor een extreem dieet of gaan tijdelijk veel sporten. Zodra ze op gewicht zijn, pakken ze hun oude gewoonten weer op en komen ze weer aan. Het bekende jojo-effect. Om af te vallen én op gewicht te blijven is daarom een lifestyle-verandering nodig.

Hoeveel kan je afvallen in een week?

Mannen hebben een gemiddelde caloriebehoefte van 2.500 calorieën per dag nodig en vrouwen 2.000 calorieën. Wanneer ze dat binnenkrijgen op een dag zijn ze in balans en zullen ze niet afvallen of aankomen. Voor mannen zijn dat dus 17.500 kcal per week en voor vrouwen 14.000 calorieën. Hoe kun je dan zorgen voor een calorietekort?

1. Afvallen door minder te eten

Om één kilogram lichaamsvet te verliezen, moet je 7.500 calorieën verbranden. In theorie zou een gemiddelde man dus wekelijks maximaal 2,33 kg kunnen afvallen en een gemiddelde vrouw 1,87 kg. Voorwaarde is wel dat ze dan niets binnenkrijgen en niet meer bewegen dan gemiddeld. Je begrijpt wel dat dat natuurlijk vreselijk ongezond is.

2. Afvallen met een dieet

Extreme diëten als het Cambridge dieet starten met slechts 500 kcal per dag. Voor mannen is dat een gemiddeld tekort van 2.000 kcal en voor vrouwen 1.500 per dag. Mannen vallen met dit dieet 1,86 kg per week af en vrouwen 1,4 kg.

3. Afvallen met sport

Krachttraining is de beste manier om af te vallen. Met krachttraining verbrandt je ongeveer 630 calorieën per uur. Laten we zeggen dat je drie keer per week twee uur naar het krachthonk induikt. Dan verbrandt je dus 3.780 calorieën. Dat is iets meer dan een halve kilo per week.

Hoeveel en hoe snel afvallen is gezond?

Een te groot calorietekort is lastig vol te houden. Je loopt dan rond met honger en een futloos gevoel. Wij raden daarom aan om niet meer dan 500 calorieën onder je caloriebehoefte te blijven. Daarmee val je maximaal een halve kilo per week af. 

Lees verder: Snel én verantwoord afvallen doe je zo

Zo kan je een halve kilo per week afvallen

Afvalshakes zijn een handige manier om snel en verantwoord af te vallen. Orangefit Diet is de beste keuze. De shake geeft een vol gevoel en zit vol goede voedingsstoffen en eiwitten. De Consumentenbond is het met ons eens en beoordeelde onze shake als allerbeste in de maaltijdvervangende shakes test!

Zo val je met Orangefit Diet een halve kilo per week af:

  • Door één maaltijd per dag te vervangen door Orangefit Diet krijg je 250 calorieën minder binnen. Een gemiddelde maaltijd bevat namelijk 500 calorieën. 
  • Eet daarnaast iets minder grote porties of maak gezondere keuzes waardoor je nog eens 250 kcal per dag bespaart. Laat het koekje bij de koffie bijvoorbeeld liggen en drink verder alleen water.
  • Dat is samen 500 calorieën. Doe dat zeven dagen in de week en je bespaart 3.500 kcal. Daarmee val je een halve kilo per week af.

Je hoeft het niet alleen te doen

Wil je graag een wat kilootjes afvallen? Onze experts begeleiden je helemaal gratis. Bestel nu een afslankpakket en ontvang een gratis shaker én een persoonlijk voedingsschema. Dit schema bestaat uit vijf uitgekiende dagmenu's en alles over gezond afvallen.

Honderden tevreden klanten raakten samen al duizenden kilo’s kwijt. Check de reviews maar! Toch niets voor jou? Dan krijg je gewoon je geld terug.