Leestijd: 4 min

Snel afvallen? Dat kan, maar doe 't wel op de Orangefit manier

28 september 2021|Lifestyle

Verantwoord, gemakkelijk én snel afvallen. Zijn dat drie woorden die samengaan? Online vind je veel websites die claimen van wel. Maar kan dat eigenlijk wel? Het korte antwoord: ja, dat kan, als je het goed doet tenminste! We leggen je graag uit hoe je dit doet.

Zo werkt afvallen

De energie die je lichaam binnenkrijgt en verbruikt, drukken we uit in calorieën. Afvallen is in de basis eigenlijk heel simpel: je moet meer calorieën verbruiken dan je binnenkrijgt. Je kan meer gaan sporten, waardoor je meer calorieën verbrandt. Maar je kan ook een calorietekort creëren door minder/gezonder te gaan eten. Of een combinatie natuurlijk.

Wanneer je gemiddeld evenveel calorieën binnenkrijgt dan je op een dag verbrandt, zul je op je huidige gewicht blijven. Maar wanneer je minder calorieën verbrandt, zal je lichaam toch ergens de energie vandaan moeten halen om te blijven functioneren. Het begint dan aan de voorraden die je opgebouwd hebt: koolhydraten, eiwitten en uiteindelijk vet.

Nr. 1 geteste Diet Shake

Orangefit Diet is een complete maaltijdvervanger, hoog in eiwitten, bomvol vezels en zonder toegevoegde suikers. Als Nr. 1 getest door de Consumentenbond!

Bestel de Diet

Healthy snack

Lekker voor onderweg, op je werk en standaard in de snackla. De Orangefit Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

Lifestyle-verandering voor blijvend resultaat

Zodra ze hun streefgewicht bereikt hebben, maken veel mensen de fout om weer terug te vallen in hun oude patronen. Ze gaan weer ongezond snacken en laten het sporten weer voor wat het is. 

Zonde, want zo krijg je binnen no-time weer meer calorieën binnen dan je verbruikt en raak je langzaam weer op je oude gewicht. Dan kun je weer van vooraf aan beginnen.

Om op gewicht te blijven is daarom een blijvende verandering nodig. Gezond eten en drinken en sporten moet echt onderdeel worden van je lifestyle. Dit levert je namelijk nog veel meer voordelen op dan alleen een strakker lijf.

Wij helpen je gezond af te vallen

Bij Orangefit waren we vroeger nooit fan van maaltijdvervangers of afvalshakes. Maar we begrijpen wel dat ze een fijne ondersteuning zijn bij het afvallen. Ze maken calorie-inname overzichtelijk en helpen je om minder calorieën binnen te krijgen.

Daarom hebben we zelf een afvalshake gemaakt die wél voldoet aan de ‘Orangefit standaarden’! Compleet, eiwitrijk, vezelrijk en zonder toegevoegde suikers. En met succes! In januari is onze shake door de Consumentenbond nog als Nr.1 maaltijdvervanger van Nederland getest!

Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen?

Bestel Orangefit Protein, Orangefit Diet of Orangefit Diet Bar en we begeleiden je met voedingsadvies.

 • Fitblogs

  Speciaal voor jou

  Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

  Bekijk alle blogs
 • Tips gezonder eten

  Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

  Lees verder
 • Wat is een gezond vetpercentage?

  Lees verder
 • Stap 1

  Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

  Lees verder
 • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

  Lees verder
 • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

  Lees verder
 • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

  Lees verder
 • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

  Lees verder
 • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

  Lees verder
 • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

  Lees verder
 • 11 tips tegen honger en eetbuien

  Lees verder