Wat maakt Active Water de ideale dorstlesser?

22 mei 2021|Orangefit|Leestijd: 6 min

Bij Orangefit maken we producten waar Orangefitters behoefte aan hebben! Zo kwam er steeds meer vraag naar een verfrissende en verantwoorde dorstlesser voor tijdens het sporten en voor dagelijks gebruik. Dus gingen we ermee aan de slag!

Als je eiwitten, collageen, vitamines en/of een maaltijdshake van Orangefit gebruikt, dan wil je natuurlijk ook een dorstlesser à la Orangefit! Snappen we! ;)

In dit artikel geven we eerst even even een opfrissertje waarom goed hydrateren zo belangrijk is en vertellen je daarna waarom Active Water de ideale dorstlesser is!

Waarom hydrateren belangrijk is

55% tot 60% van je lichaam bestaat uit water (1). Gedurende de dag verliezen we hier een deel van. Vooral tijdens het sporten, wanneer je stevig transpireert! Het zal je dan ook niet verbazen dat het belangrijk is om voldoende water binnen te krijgen. 

Wanneer het vochtgehalte in je lichaam met 1% daalt, kunnen je prestaties met 10% verminderen (2). Maar dat is niet alles: wanneer je niet genoeg hydrateert, kan vermoeidheid optreden (ook thuis of op werk) en is het risico op spierblessures groter. Ook kan je overhit raken wanneer de buitentemperatuur erg hoog is. Met alle gevolgen van dien.

De ideale sportdrank en dagelijkse dorstlesser

Ons verfrissende nieuwe product Orangefit Active Water is de beste dorstlesser voor bijna iedere sport én voor een fitte levensstijl. Door experts wordt onze sportdrank ook wel een hypotone drank genoemd. Het is laag in koolhydraten, laag in suikers, laag in calorieën, wordt het snelst opgenomen van alle dranken en kan op ieder moment gedronken worden (3)!

Maar moet een sportdrank niet veel koolhydraten en suikers bevatten? Nope! Extra koolhydraten en suikers heb je pas nodig bij een intensieve inspanning die langer duurt dan 90 minuten (4, 5). Wanneer je korter sport, heb je dus geen extra koolhydraten en suikers nodig. En als je een dorstlesser wil voor thuis of op kantoor, dan wil je al helemaal geen onnodige extra suikers drinken! 😄

Hydrateer the ‘Orangefit Way’

Maar onze dorstlesser is nog veel meer dan just another hypotone drank! Active Water vult namelijk ook nutriënten (elektrolyten) aan die je verliest tijdens inspanning of zweten (6). 

De vier belangrijkste nutriënten zijn magnesium, calcium, kalium en natrium. Deze verlies je allemaal via zweet (6). Van deze stofjes heeft je lichaam geen reservevoorraad en moet je dus zelf aanvullen. Met Orangefit Active Water doe je dat op een verfrissende manier.

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om goed voor hun lichaam te zorgen. Naast belangrijke elektrolyten bevat Active Water daarom ook plantaardige BCAA’s in de ideale 2:1:1 verhouding. BCAA’s zijn essentiële aminozuren en staan ook wel bekend als de bouwstenen van je lichaam. Perfect dus voor een actieve levensstijl!

"Is gewoon water dan niet genoeg?"

Gewoon water is zeker goed voor je! We raden zelfs aan om voor 90% water te drinken. Maar in dit geval is het een kwestie van goed, beter, best: water is een goede manier om te hydrateren, maar Orangefit Active Water is de beste manier!

Vanwege eerder genoemde toevoegingen, is Active Water tijdens inspanning en op warme zomerdagen de allerbeste keuze. Daarnaast kan je thuis of op kantoor één a twee keer per dag Active Water drinken en de rest van de tijd gewoon water. Omdat je het beste voor je lichaam wil of even een lekker smaakje wil proeven.

We zetten nog een keer de belangrijkste verschillen voor je op een rij:

  • Active Water wordt sneller opgenomen dan gewoon water
  • Active Water vult elektrolyten aan die je verliest tijdens het zweten
  • Active Water bevat plantaardige BCAA’s
  • Active Water heeft een lekker smaakje
  • Gewoon water is zo goed als gratis, Active Water kost 0,75 euro 😉

Hoe werkt het?

Zoals je van ons gewend bent, komt ook Active Water in poedervorm. Vul je shaker, drinkfles, glas of bidon met water en voeg één schepje toe. Even shaken of roeren en je bent klaar!

[ Lees verder: Hypotone, hypertone en isotone sportdrank: wat is het verschil? ]

Nieuwsgierig geworden? Bestel Orangefit Active Water nu via onze website! Gratis verzending in Nederland, Duitsland en België. Vind je het niks? Krijg je gewoon je geld terug!