Leestijd: 4 min

8 tips waarmee jij vandaag kan bijdragen aan een beter milieu

3 juni 2021|Lifestyle

Bij Orangefit geloven we dat iedereen bij kan dragen aan een fittere wereld. En dat alle kleine beetjes samen een mega impact maken! In dit artikel geven we je acht tips waarmee jij door kleine aanpassingen je ecologische footprint kan verkleinen en nóg milieubewuster kan leven. Let's Create A Fitter World!

Ecologische footprint

Bijna alles dat we doen heeft impact op het milieu: hoe we reizen, wat we eten, wat we kopen, de energie die we gebruiken, enzovoort. De invloed die jouw doen en laten heeft op het milieu, noemen we ook wel je ecologische footprint of CO2-voetafdruk

Bij het gebruik van een auto of vliegtuig zien we de CO2 letterlijk verbrandt worden. Maar ook zaken als vlees eten en het kopen van fast fashion draagt bij aan de grootte van jouw footprint.

Nr. 1 vegan Protein

Boost je eiwitlevels of herstel je spieren na de workout met Orangefit Protein. De Nr. 1 plantaardige eiwitshake van Europa!

Ontdek de Protein

Waarom is een kleine afdruk belangrijk?

Het grootste gevolg van de wereldwijde uitstoot van CO2 is de opwarming van de aarde. Als we op deze voet verder gaan, wordt in 2100 een gemiddelde wereldwijde stijging van 4 graden Celsius verwacht (1).

Nu denk je misschien ‘Lekker toch, een paar graadjes warmer’, maar deze opwarming heeft ernstige gevolgen. Smeltende ijskappen (waardoor de zeespiegel stijgt en hele landen onder water komen te staan), extreme droogtes, bosbranden en uitstervende diersoorten zijn allemaal indirecte gevolgen (2).

Tips om jouw footprint te verkleinen

Een beter milieu begint bij jezelf! Door te beslissen wat jij doet en waar je je geld uitgeeft, maak je direct impact. En als genoeg mensen voor duurzame alternatieven kiezen, wordt de wereld vanzelf een stukje mooier! 

Met deze tips kan je vandaag nog beginnen!

 1. Minder vlees eten – Met stipt op nummer één! Vlees eten is verantwoordelijk voor gemiddeld 8% van de totale CO2-uitstoot per land (4). Door minder vlees te eten (of helemaal te stoppen) kan je een grote impact op het milieu maken!
 2. Zuivelvervangers – Met 2% van de totale CO2-uitstoot in de VS is ook melkproductie een grote vervuiler (5). En daarnaast is het gewoon niet diervriendelijk. Koeien worden constant zwanger gehouden zodat ze melk produceren. Hoe wreed is dat?
 3. Algenolie – Veel mensen halen de belangrijke omega 3 vetzuren uit visolie. Terwijl algenolie een veel beter én duurzamer alternatief is!
 4. Laat de auto staan – Korte afstand? Pak liever de fiets of loop een stukje. Gezonder voor je lijf en beter voor het milieu. Voor lange afstanden kan je ook de trein nemen. NS-treinen rijden in Nederland sinds 2017 namelijk 100% op windstroom (6)!
 5. Lokaal kopen – Tomaten laten invliegen vanuit Spanje is niet duurzaam. Lokaal kopen verkort de reis van je boodschappen, waardoor het minder slecht voor het milieu is. En je steunt meteen de lokale ondernemers!
 6. Minder vliegvakanties – Met het vliegtuig naar Bali levert bijna 7x zoveel CO2-uitstoot op dan een autovakantie naar Frankrijk (7). Ook met je vakanties kan je dus bewustere keuzes maken!
 7. Minder 'single use' plastic – Eén keer gebruiken en dan weggooien? Dat kan echt niet meer! Neem je eigen tas mee naar de supermarkt en drink koffie uit een mok. Dat zijn nog eens makkelijke aanpassingen!
 8. Bewust met energie omgaan – Vervang oude gloeilampen door energiezuinige LED-lampen. Douche niet te lang, draai alleen een volle wasmachine en trek een trui aan wanneer je het koud krijgt. Zie je hoe makkelijk het kan zijn? 😀

Healthy snack

Lekker voor onderweg, op je werk en standaard in de snackla. De Orangefit Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

Jouw footprint berekenen?

Meten is weten! Er komen steeds meer tools waarmee jij jouw ecologische voetafdruk kan berekenen.  Doe bijvoorbeeld hier de test van het WWF en ontdek wat jouw impact op het milieu is op het gebied van lifestyle, wonen, voeding en reizen.

Milieuvriendelijke alternatieven

Er ontstaan steeds meer en betere alternatieven die het voor consumenten makkelijker maken om milieubewuster te leven. Bij Orangefit zijn we ook altijd bezig om onszelf te verbeteren!

Zo hebben we het afgelopen jaar de eerste 100% recyclebare verpakkingen van Europa gelanceerd, onze eerste plastic-vrije drinkfles gemaakt en een plantaardige Collageen Booster gelanceerd! Ook gebruiken we milieubewuste verzendmaterialen en staat er voor de komende jaren nog veel meer verbetering op de agenda! Go Green!

Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen?

Bestel Orangefit Protein, Orangefit Diet of Orangefit Diet Bar en we begeleiden je met voedingsadvies.

 • Fitblogs

  Speciaal voor jou

  Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

  Bekijk alle blogs
 • Tips gezonder eten

  Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

  Lees verder
 • Wat is een gezond vetpercentage?

  Lees verder
 • Stap 1

  Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

  Lees verder
 • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

  Lees verder
 • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

  Lees verder
 • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

  Lees verder
 • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

  Lees verder
 • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

  Lees verder
 • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

  Lees verder
 • 11 tips tegen honger en eetbuien

  Lees verder