Zo hou je je routine vast

11 augustus 2022|Lifestyle|Leestijd: 4 min

Hoe lekker de zomer ook is met al z’n stranddagen en spontane ijssalontripjes, er zit ook een nadeel aan: je bent geneigd minder te sporten. En dat is zonde, want je positieve gewoontes vasthouden maakt de zomer nog lekkerder. Een ander fijn voordeel: je voorkomt dat je je ritme weer op moet pakken na de zomer. Want, hoe langer je niets doet, hoe moeilijker het is om er weer in te komen.

Lees verder als je benieuwd bent hoe je je deze zomer je routine vol kan houden.

1. Breng de gym naar buiten

Hete dagen, die slijt je toch niet in een zweterige gym onder de tl-lichten? We volgen je helemaal, maar je hebt niet voor niets allerlei toffe buitensporten. Ga bootcampen, tennissen of hiken of kijk of hier nog iets bij zit wat je aanspreekt: Onze 7 favo outdoor workouts

2. Deal met de hitte

In de hitte sporten brengt risico’s met zich mee, dat spreken we niet tegen, maar als je een beetje oplet doet een workout in de zomerwarmte je ook goed. Koel wel je lichaam goed. Gooi wat water over je gezicht en een natte handdoek in je nek. Een natte pet helpt ook. Ga sporten op een onverharde weg, weiland of in het bos, vermijd het hete asfalt en sport vroeg in de ochtend.

Vergeet ook niet te hydrateren met een hoogwaardige sportdrank als Active Water, in de warmte verlies je meer vocht, zout en belangrijke nutriënten. 

3. Bodyweight oefeningen

Ga je een dagje beachbummen? Mooi, dan heb je je eigen lichaamsgewicht natuurlijk bij je. Waarom zou je niet een kwartiertje van de volledige dag dat je er ligt losgaan? Zo blijf je in de sportmodus maar ontspan je toch maximaal.

4. Snelle workouts

Je hoeft geen dagtripjes te maken naar de plaatselijke gym. Hou het simpel. Je hoeft niet zo lang te sporten als je normaal in de gym doet. Verzamel voor je vakantie een paar fijne workouts, zodat je snel kan schakelen en niet nog uren op YouTube moet zoeken naar workouts. Deze workouts kan je echt overal doen.

5. Ga je op vakantie?

Pak dan je thuisgym in. Jump ropes, resistance bands, een springtouw nemen weinig ruimte en zijn hartstikke veelzijdig. En probeer ook zeker één van onze vakantie workouts!