Leestijd: 3 min

Afvallen met eiwitshakes

3 januari 2020|Voeding

Mensen zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe manieren om (snel) af te vallen. Van sapkuren tot crashdiëten: er is altijd weer een nieuw populair dieet dat binnen korte tijd geweldig resultaat belooft. Ook vragen veel mensen zich af of eiwitshakes een goede manier zijn om af te vallen. Dat zijn ze zeker! Tenminste, als je ze verantwoord gebruikt.

Over afvallen

Afvallen draait om het creëren van een negatieve energiebalans, waarbij je lichaam dagelijks minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Dat bereik je door gezonder te eten en drinken (minder calorieën) of meer te sporten (meer calorieën verbranden). Of nog beter: een combinatie van beide!

Lees ook: Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

Eiwitten en afvallen

Als je aan het eind van een dag steeds evenveel calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft, zal je niet afvallen. Het toevoegen van een eiwitshake zal er dan ook niet voor zorgen dat je op magische wijze meer vet verbrandt. Maar een eiwitshake kan je wel helpen met behouden van je spieren tijdens het afvallen. Hieronder vertellen we er meer over.

Nr. 1 geteste Diet Shake

Orangefit Diet is een complete maaltijdvervanger, hoog in eiwitten, bomvol vezels en zonder toegevoegde suikers. Als Nr. 1 getest door de Consumentenbond!

Bestel de Diet

Eiwitten en spierbehoud

De meeste mensen willen bij het afvallen vooral vet kwijtraken. Maar helaas raak je daarbij ook spieren kwijt. Voor spiergroei en spierbehoud heb je namelijk calorieën nodig terwijl je tijdens het afvallen juist een calorietekort creëert. Dat maakt het een lastige combinatie.

Voor dit probleem zijn eiwitshakes een uitkomst. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor het lichaam en met name onze spieren bestaan voor een groot gedeelte uit eiwitten. Tijdens het afvallen is het daarom verstandig om dagelijks voldoende eiwitten te eten. Eiwitten dragen namelijk bij tot het behoud van spiermassa.

Eiwitshake als maaltijdvervanger? Let op!

Een eiwitshake gebruiken als maaltijdvervanger is een manier om een calorietekort te creëren en tegelijkertijd te zorgen dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Toch heeft het niet onze voorkeur.

Eiwitshakes missen namelijk belangrijke vitamines en mineralen. En koolhydraten die belangrijk zijn om je energieniveau op peil te houden. Dat maakt het gebruik van eiwitshakes om af te vallen (zeker op de lange termijn) niet de meest gezonde keuze. Je krijgt te weinig voedingsstoffen binnen.

Je kan daarom beter kiezen voor een eiwitrijke maaltijdshake, zoals Orangefit Diet. Onze maaltijdvervanger bevat slechts 249 kcal en zit bomvol gezonde voedingsstoffen. De Consumentenbond beoordeelde 'm als Nr. 1 maaltijdvervanger vanwege het hoogste percentage eiwitten en de hoogste kwaliteit en beste bron van koolhydraten en vetten!

Healthy snack

Lekker voor onderweg, op je werk en standaard in de snackla. De Orangefit Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

Tip: eiwitshake na het sporten

Wij adviseren om eiwitshakes vooral te drinken na het sporten. Zo zorg je goed voor je spieren. Bij het afvallen kan je beter voor een eiwitrijke maaltijdshake kiezen. Veel Orangefitters vervangen hun ontbijt of lunch met Orangefit Diet en nemen na het sporten onze Orangefit Protein.

Hulp nodig bij afvallen?

Eiwitshakes kunnen je helpen bij het afvallen. Maar nog beter zijn eiwitrijke maaltijdshakes. Toch blijft de beste tip voor afvallen het aanpassen van je levensstijl. Ook hier helpen we je graag bij. Bestel nu 't Afslankpakket en ontvang gratis voedingsadvies op maat en veel tips over gezonde voeding en een gezonde levensstijl!

 • Fitblogs

  Speciaal voor jou

  Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

  Bekijk alle blogs
 • Tips gezonder eten

  Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

  Lees verder
 • Wat is een gezond vetpercentage?

  Lees verder
 • Stap 1

  Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

  Lees verder
 • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

  Lees verder
 • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

  Lees verder
 • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

  Lees verder
 • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

  Lees verder
 • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

  Lees verder
 • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

  Lees verder
 • 11 tips tegen honger en eetbuien

  Lees verder