Waarom voedingsdeskundige Lisa Steltenpool Orangefit adviseert

6 juli 2020|Voeding|Leestijd: 3 min

Voedingsdeskundige Lisa Steltenpool helpt mensen die last hebben van vermoeidheid, welvaartsziekten, overgewicht en/of eetproblemen.

"Whole food, plant-based eten staat aan de basis van al mijn adviezen. Oftewel: plantaardige voeding met zoveel mogelijk pure, onbewerkte producten. Plantaardig eten levert namelijk enorme gezondheidsvoordelen op, laat een groeiende stapel onderzoek zien."

Naast expert op het gebied van voeding is Lisa ook auteur van drie succesvolle boeken De vegarevolutie, Vegan Vibes en Kickstart. Lisa stuurde ons een berichtje dat ze fan is van Orangefit en dat ze een review over onze plantaardige eiwitten heeft geschreven op haar website

Hieronder delen we Lisa's review en lees je waarom zij Orangefit aan haar cliënten adviseert.

Mijn zoektocht naar een lekker eiwitpoeder

Al langere tijd was ik op zoek naar hoogwaardig plantaardig eiwitpoeder dat zowel puur als LEKKER is. Het moet namelijk geen straf zijn om op te drinken. En ik heb veel geprobeerd, zoals hennep eiwitpoeder, verschillende smaken soja eiwit-isolaat, rijsteiwit en andere bekende merken.

Mijn conclusie was toen dat er grofweg twee soorten bestaan: een pure variant (standaard hennep- en rijsteiwit of Sunwarrior) die slecht smaakte, of een variant (zoals de soja-eiwit vanille) met veel toevoegingen (zoals sucralose en acefulsulfaam K) die enigszins lekker was. Helaas kon ik geen enkel merk vinden die beide voordelen had. Tot ik Orangefit ontdekte!

Waarom eiwitpoeder?

Tot begin dit jaar werkte ik als fitnesstrainer in een gym in Amsterdam. En als er ergens veel eiwitpoeder wordt gedronken dan is het wel in een sportschool. De blender draaide bij ons altijd overuren. Veel klanten namen na een zware krachttraining standaard een shake, zowel voor optimaal herstel als ter beloning voor het trainen. Het is dan ook een super praktische manier om extra eiwitten binnen te krijgen.

Maar je vraagt je misschien af, waarom gebruik je eiwitpoeder? Alle eiwit die je nodig hebt krijg je toch via je voeding binnen?

Ja, vaak wel. Maar er zijn genoeg redenen om toch te kiezen om eiwitpoeder ter aanvulling te gebruiken.

  • Bij intensieve sporten of krachttraining
  • Ter ondersteuning bij het afvallen
  • Als je veel plantaardig eet (en niet genoeg peulvruchten)
  • Bij ziekte of ondergewicht
  • Voor ouderen

Wat zit erin?

Het eerste wat opvalt is het toffe design van de Orangefit zakken. Heel strak, vrolijk en stevig. Het eiwitpoeder is op basis van erwten-eiwit. Verder bevat het een beetje natuurlijk aroma, xanthaangom en stevia. In mijn ogen allemaal essentiële ingrediënten die nodig zijn om het product aangenaam te krijgen. Per scoop van 25 gram zit er 90 kcal in en 20 gram eiwit. Het is dus laag in calorieën, vetten en koolhydraten. Qua ingrediënten is dit eiwitpoeder helemaal goedgekeurd, nu alleen de smaak nog.

De smaaktest

Ik ontving naast de smaken vanille en chocolade ook de smaak aardbei! Deze trok ik direct open en begon ik – volgens hun handige bereidingsaanwijzing en shaker – klaar te maken voor een smaaktest. En omdat ik zelf nog nooit whey (melk eiwitten) heb geproefd, heb ik voor deze smaaktest ook mijn vriendje Joël ingeschakeld. Hij drinkt na zijn trainingen altijd een eiwitshake van whey (ha, niet voor lang 😉).

De plantaardige eiwtten van Orangefit zijn echt super lekker. Joël en ik zijn fan! Het is eenvoudig te maken met de shaker, smaakt zelfs goed met water en de voedingswaarden zijn heel puur. Ook is de prijs-kwaliteit verhouding goed.

Orangefit heeft er fans bij! De Orangefit Protein is veruit het lekkerste eiwitpoeder die ik heb geproefd en dat mét plantaardige ingrediënten.

Inspiratie recepten

Een shake met water is dus lekker, maar het liefst maak ik er een grote smoothie-achtige shake van. Bijvoorbeeld met kokosnootdrink (die is lekker licht en tropisch, AH verkoopt ‘m), banaan en blauwe bessen. De blauwe bessen koop ik vaak uit de diepvries, dat maakt de shake ook meteen ijskoud!

De aller-aller-lekkerste manier om een shake te maken is volgens mijn recept voor aardbeienkwarktaart uit mijn nieuwste boek Kickstart. Het smaakt echt naar kwarktaart, vooral met stukjes mueslikoek bovenop. Bekijk het recept hieronder.