Gezond en lekker plantaardig barbecueën

22 juni 2020|Voeding|Leestijd: 2 min

Wil je graag barbecueën zonder of met minder vlees? Dit kan prima!

In dit artikel geven we je 6 gemakkelijke tips die je kunt gebruiken voor een heerlijk plantaardig barbecue-feest.

Eet smakelijk!

1. Gegrilde groente

Groentes zijn natuurlijk het meest voor de hand liggend, wanneer je plantaardig én gezond wilt gaan barbecueën. Je kunt groenten inpakken in folie, maar ook gewoon rechtstreeks op de barbecues gooien. Geweldige groentes om mee te barbecueën zijn onder andere: courgette, paprika, asperges, tomaat en potebellos’s.

2. Tofu/tempé groente spiesjes

Simpel om te maken en je kunt er uitstekend mee variëren. Marineer de tofu/tempé in een bakje met ketjap of sojasaus en oosterse kruiden en rijg ze aan satéprikker samen met jouw favoriete groenten. Denk hierbij aan: courgetten, champignons, ui, paprika en cherrytomaten.

3. Mais

Dit is een echte klassieker die niet mag ontbreken tijdens je barbecue. Kook de mais eerst even 10 minuten in kokend water en rooster ze vervolgens in 10-15 minuten gaar.

4. Fruit

Waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een barbecue gaat organiseren, maar fruit kun je uitstekend grillen. De beste fruitsoorten om mee te barbecueën zijn met name: watermeloen, ananas, appels en (bak-)bananen.

5. Gepofte aardappel

Je moet hier wel een klein beetje geduld voor hebben. Wikkel een aardappel in aluminiumfolie en je poft ze in 30-60 minuten gaar. Dit geldt voor zoete en gewone aardappelen en ook (voorgegaarde) bieten kun je heel goed poffen en roosteren op de grill.

6. Plantaardige burgers

Kijk eens in het vegetarische schap van je supermarkt! Er zijn tegenwoordig echt hele lekkere burgers en andere plantaardige alternatieven voor vlees te vinden die je kunt meenemen.

Het gezondste is natuurlijk om je burgers lekker zelf te maken van bijvoorbeeld bonen of kikkererwten, omdat veel van deze producten nog wel wat zout en andere toevoegingen bevatten.

Wil je het jezelf een keertje makkelijk maken en gewoon gezellig mee kunnen doen met een zomerse barbecue? Dan is dit in combinatie met onze andere tips een uitstekende plantaardige optie. Eet smakelijk!