6 tips voor gezonde plantaardige go-to-maaltijden

18 maart 2020|Voeding|Leestijd: 4 min

We kennen allemaal die dagen waarop je takenlijst net even te vol staat en je de energie niet hebt om na te denken over wat je op zo’n dag moet koken of gaan eten.

In dat geval is het goed om een aantal go-to-maaltijden te hebben die je gemakkelijk kunt maken of kunt meenemen om te voorkomen dat je kiest voor iets dat je achteraf niet had willen eten.

Om je hierbij te helpen geven we in dit artikel 6 tips voor gezonde plantaardige go-to-maaltijden die niet alleen eenvoudig zijn om klaar te maken, maar ook bijdragen aan een gezond en fit lichaam.

Wat is een go-to-maaltijd?

Go-to-maaltijden of go-to meals zijn maaltijden die mensen graag eten en niet veel tijd kosten om klaar te maken.

Wanneer je graag gezond en plantaardig wilt blijven eten, dan is het dus goed om voor jezelf een aantal goede go-to-maaltijden te verzinnen.

Een goede richtlijn die je hierbij kunt aanhouden is dat je go-to-maaltijd uit slechts een aantal ingrediënten bestaat en je niet veel tijd nodig hebt om je go-to-maaltijd te bereiden.

Hieronder geven wij je een aantal snelle en voedzame suggesties:

1. Hummus en veggies

Hummus is tegenwoordig verkrijgbaar in de meeste supermarkten en in verschillende varianten. Koop een bakje hummus en combineer dit met je favoriete snackgroenten en je hebt een snelle voedzame en eiwitrijke snack, die uitstekend verzadigd.

Ga je liever voor een vetvrije variant? Dan kun je je hummus het beste zelf maken en minder olie gebruiken.

2. Wraps

Tortilla wraps zijn een uitstekende optie als je weinig tijd hebt om een lunch voor te bereiden. Het mooie van een wrap is dat je er lekker veel extra groenten of rauwkost in kan doen, om ervoor te zorgen dat je nog meer voeding en vezels binnenkrijgt.

Smeer een volkoren wrap in met wat hummus of avocado en vul met gemengde salade, plakjes komkommer en een paar eetlepels kikkererwten. Even dicht vouwen en smullen maar!

3. Eiwitshake en noten

Een handje noten of studentenhaver in combinatie met een plantaardige eiwitshake is een uitstekende manier om jezelf even te voeden en te voorkomen dat je op het station naar de ‘verkeerde dingen’ grijpt. En ook voor het sporten is een uitstekende go-to-maaltijd wanneer je weinig tijd hebt en al even niets gegeten hebt.

4. Bonen met gemengde sla en tomatensalsa

Ben je vandaag zonder je lunch de deur uit gelopen? Loop tijdens je lunchpauze dan naar de supermarkt en haal daar een avocado en een blik met kidney bonen, mais en tomatensalsa. Zo heb je in no-time een Mexicaanse lunchsalade waar je de rest van de middag op kunt werken.

5. Sojayoghurt met fruit

Heb je even geen zin om te koken of na te denken over een complete voedzame maaltijd? Ga dan gewoon voor een flinke schaal met sojayoghurt en je favoriete fruit.

Voeg hier nog een wat lijnzaad en een aantal eetlepels havermout aan toe en je hebt de komende tijd echt geen honger meer.

6. Orangefit Hero

Heb je onze Orangefit Hero al geprobeerd? Orangefit Hero is een alles-in-1 maaltijd die speciaal gemaakt is voor de momenten waarop je echt behoefte hebt aan een snelle gezonde maaltijd.

Met Orangefit Hero heb je altijd een gezonde go-to-meal bij de hand die eenvoudig is om klaar te maken en bestaat uit alle goede voedingstoffen en vitamines die je lichaam nodig hebt!