Orangefit viert vijfjarig bestaan met 100% recyclebare verpakkingen

21 september 2020|Orangefit|Leestijd: 3 min

Orangefit bestaat vijf jaar. Dat gaan we groots vieren! Om te beginnen lanceren we onze nieuwe verpakkingen. Alle verpakkingen hebben nu een perfecte klittenbandsluiting, een nieuw design en zijn 100% recyclebaar, als eerste in heel Europa.

Wat er ook is vernieuwd zijn de productnamen. Deze zijn nu korter. Orangefit Fit Green Protein heet nu Orangefit Protein, Orangefit Fit Green Meal Diet heet nu Orangefit Diet, etc.

Aan de inhoud van onze producten hebben we niet gesleuteld, dit blijft de oude vertrouwde kwaliteit die je van ons gewend bent. Wel zo fijn!

Europese primeur

De nieuwe verpakkingen worden vanaf nu geproduceerd met 100% recyclebaar materiaal. Orangefit is hiermee de eerste in Europa voor producten met een langere houdbaarheidsdatum. Daar zijn we best een beetje trots op! Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen lees je verderop.

Perfecte klittenbandsluiting

We hebben niet alleen naar design en duurzaamheid gekeken, maar ook naar de praktische kant. Veel van jullie zijn groot fan van de klittenbandsluitingen die op onze maaltijdshakes zitten. Daarom gebruiken we de klittenbandsluiting nu ook voor Orangefit Protein. Zo sluit je verpakking altijd perfect!

Over verpakkingen en recycling

Waarom de verpakkingen nu pas recyclebaar zijn? Om onze producten lang goed te houden, moeten er meerdere soorten plastic gebruikt worden om voldoende barrière tegen lucht, water en uv-licht te creëren. Door meerdere soorten plastic te gebruiken, wordt recycling een uitdaging.

Natuurlijk is het wel mogelijk om maar één soort plastic te gebruiken. Maar dan is het niet mogelijk om de gewenste barrière te creëren. Hierdoor zal de inhoud binnen korte tijd verkleuren, klonteren of smaak verliezen. Dat willen we natuurlijk niet en jij waarschijnlijk ook niet.

Maar bij Orangefit houden we van een uitdaging. We vinden het leuk om te vernieuwen. We hebben daarom samen met onze fabrikant het eerste materiaal in Europa ontwikkeld dat beide eigenschappen heeft: één soort plastic (polyetheen) mét een goede barrière! Een duurzame verpakking zonder in te leveren op de kwaliteit van het product. Is je verpakking leeg? Gooi deze dan weg bij het plastic afval.

Who cares? We do

Elke dag zetten we nieuwe stappen om een fittere wereld te maken. Daarbij houden we onze impact op het milieu het liefst zo laag mogelijk. Niet alleen door 100% plantaardige shakes en supplementen aan te bieden, maar bijvoorbeeld ook door elke week nieuwe handige informatie en tips te delen op onze blog.

Bovendien zijn we altijd bezig om het bestaande beter te maken. Enkele maanden geleden brachten we als eerste in Nederland een 100% plantaardige collageen booster op de markt. Vanaf vandaag komen we met de eerste 100% recyclebare verpakkingen van Europa voor producten met een langere houdbaarheidsdatum!

We blijven doorontwikkelen

Onze missie om een fittere en betere wereld te creëren is in volle gang. 100% recyclebare verpakkingen zijn een prachtige mijlpaal, maar natuurlijk niet het eindstation. Overal waar we kunnen verduurzamen en waar nieuwe mogelijkheden zich voordoen, zullen wij dit doorvoeren. We werken nu bijvoorbeeld aan een drinkfles gemaakt van 100% plantaardige materialen en wie weet wat nog meer. Je gaat snel meer van ons horen.

Let’s Create A Fitter World!