Zo pak jeje ritme weer op

3 september 2022|Lifestyle|Leestijd: 3 min

Als je na een pauze weer wilt beginnen met sporten, is het niet verstandig om meteen je oude ritme weer op te pakken. Waarom niet en hoe je het dan wel slim aanpakt tippen we hieronder.

1. Begin nu

Heel simpel. Begin nu. Dan heb je het zwaarste achter de rug. Hoe langer je wacht, hoe lastiger je weer in je ritme komt. Dus pak je routine op, stof die gezonde recepten af en thank yourself later 😉

2. Begin rustig

Hield je voorheen een fanatiek schema aan? Ga niet meteen weer tekeer als een bezetene, maar begin wat rustiger. Train minder lang en minder zwaar. Gun jezelf de tijd om weer op je niveau te komen. Gelukkig gaat dit sneller dan je denkt: er bestaat namelijk zoiets als spiergeheugen. Je spieren onthouden op DNA-niveau als het ware dat je eerder spieren hebt opgebouwd.

3. Weer even inkomen

Het duurt een week of drie om je oude ritme te pakken te krijgen. Wees niet te streng voor jezelf. Je gaat vooruit en daar mag je best bij stil staan. Als je weer een paar weken hebt gesport en op je voeding hebt gelet, merk je dat je weer sterker wordt, sporten vanzelf gaat en je minder geneigd bent om de snoeppot open te trekken. En dat voelt lekker!

4. Stel doelen

Niet vooruit te branden? Daag jezelf uit met een doel. Dat motiveert, zorgt voor focus, en bovendien maakt doelen nastreven ons een gelukkiger mens.

5. Wees consistent

Cheatdays en gymskipdagen maken het moeilijk en zorgen voor een jojo-effect. Spreek met jezelf af hoe vaak en wanneer je gaat sporten en sla die vaste dagen niet zomaar over als het even kan.

6. Plannen

Plan vaste sportmomenten en hou het ook realistisch. Wat is haalbaar in je drukke schema?

7. Vier je successen

Ben je komen opdagen op de afgesproken workout-dagen of heb je alweer een x-aantal dagen gezond gegeten? Beloon jezelf daar dan voor. Bedenk vooraf een beloning en zet het in de agenda.

8. Pak je rust

Probeer je trainingsmomenten zo vroeg mogelijk op de dag in te plannen. Dit verkleint de kans dat er andere dingen tussenkomen en geeft je meteen een lekkere kick voor de rest van je dag.

Let’s go met Orangefit!

Je weet nu dat je het beste meteen kan beginnen en dat het stellen van een doel een krachtig hulpmiddel is.

Onze producten ondersteunen je bij een gezonde en fitte levensstijl. Ook kunnen we je bij Orangefit helpen met voedingsadvies zodat je weer snel in shape bent.

Bestel nu je favoriete Orangefit producten in de shop. We leveren gratis in heel Nederland, België en Duitsland en bezorgen zo snel als PostNL kan rijden!