Interview met Kato Callebaut

12 maart 2021|Lifestyle|Leestijd: 4 min

Vandaag hebben we een leuk interview met songwriter en zangeres Kato Callebaut. Kato gebruikt al jaren de producten van Orangefit en vertelt vandaag onder andere over wat gezonde voeding voor haar betekent.

Ook deelt ze een aantal leuk nieuwtjes die je nog niet van haar weet!

Wat betekent gezonde voeding voor jou?

Gezonde voeding is voor mij zorg dragen voor mijn lichaam, om zo lang mogelijk gezond te blijven. Ik bekijk het absoluut niet als een dieet: het is echt een manier van leven. Gezonde voeding om zo kwaaltjes te vermijden.

Hoe ziet je ontbijt eruit?

Ontbijt is mijn favoriete eetmoment van de dag. Ik wissel af tussen havermout (met een schepje vanille Orangefit Protein), yoghurt of een lekkere açai bowl, allemaal met fruit en meestal een handje noten.

Brood eet ik zelden in de ochtend, tenzij af en toe een geroosterde boterham met tofu scramble. Mijn favoriete ontbijt zijn m'n eigen vegan banaanpannenkoekjes met een schepje proteïne poeder. Als topping doe ik een karamelsaus van tahin en ahornsiroop en natuurlijk vers fruit. 

Lekker, bananenpannenkoekjes! Mogen we het recept weten?

Zeker! Dit is het recept voor 2 personen:

  • 1 banaan
  • 80 gram havermout
  • 20 gram vanille proteïnepoeder
  • 200 ml plantaardige melk

 Mixen, bakken en klaar! :-)

Wat doe je om fit en energiek te blijven?

Ik sport veel en eet gezond. Ik merk ook wanneer ik even een dipje heb en dan m'n loopschoenen aantrek, ik meteen meer energie krijg. Naast die twee dingen geniet ik zoveel mogelijk!

Volg je een bepaald dieet?

Ik ben al een hele tijd vegan, maar dat is geen dieet. Ik doe niet aan intermittent fasting bijvoorbeeld, ik luister gewoon goed naar m'n lichaam. Ik eet echt wanneer ik honger heb. 

Hoe zou je jouw lifestyle omschrijven?

Ik ben een genieter met een grote liefde voor plantaardige voeding, sport, liedjes schrijven en zingen. Zoveel mogelijk genieten en goed naar m'n lichaam luisteren vind ik erg belangrijk.

Hoe is de samenwerking met Orangefit begonnen?

De samenwerking is begonnen nadat ik op zoek ging naar een goede proteïne poeder die ik kon gebruiken voor en na het sporten. Ik las heel wat goede recensies over Orangefit en probeerde het uit. Sindsdien geen ander proteïne poeder meer voor mij :-) 

Wat zijn je favoriete producten en waar gebruik je ze voor?

Mijn favoriet is duidelijk Orangefit Protein vanille, omdat je die werkelijk met alles kan combineren. Om te bakken ben ik ook fan van de chocolade, voor smoothies van de mango/perzik of banaan.

Daarnaast gebruik ik ook de omega 3 vitaminen en B12. 

Wat weten de meeste mensen nog niet van jou?

Dat ik mezelf soms al eens wat te hard durf pushen. Als ik iets wil, ga ik er 100 procent voor. Vroeger luisterde ik niet naar m'n lichaam, nu leer ik elke dag bij.

Als we nu jouw koelkast openen, wat zouden we dan tegenkomen?

Veel groenten, yoghurt, havermelk  en tofu :-) en ongetwijfeld altijd een grote pot blauwe bessen! En waarschijnlijk ook nog een restje van mijn lunch van gisteren, omdat ik altijd te veel maak. :-) 

Tot slot, wat is je favoriete recept allertijden?

Hmmm ik heb er zo veel! Maar ik ben wel heel erg fan van een goede curry: veel groenten (denk wortel, broccoli, erwten, paprika, tomaat) in kokosmelk met limoen en wat spice, gemarineerde tofu & volkoren rijst erbij!