Zo blijf je in balans deze zomer

10 juni 2022|Lifestyle

De zomer is de perfecte tijd om ultiem te chillaxen en je lichaam tot rust te laten komen. Fijn, maar in het seizoen van de roseetjes hier en de borrelhapjes daar vergeten we vaak onze intentie om gezonder te gaan leven. En misschien ervaar jij stiekem altijd wat stress in de summerbody-maanden. Herkenbaar? Dan heb jij vast iets aan deze tips: zo hou je de balans tussen fun en fit deze zomer.

1. Plan elk weekend een sportief uitje buiten de deur

Recent onderzoek wijst uit dat tijd spenderen in de buitenlucht ongelooflijk gezond is. Van twee uurtjes per week hiken, strandhangen of zon-aanbidden knap je mentaal en fysiek op. Heb je tijd om een dagje of twee te gaan kamperen? Nog beter!

2. Doe de sporten die je echt leuk vindt

De zomer is hét seizoen voor beweging, dus maak van je trainingen leuke activiteiten. Forceren om naar de gym te gaan terwijl je eigenlijk liever gaat skeeleren, is niet heel slim. Dus ga voor toffe seizoens-sporten. Ga je suppen op de grachten, kajakken, boulderen of lekker buiten een rondje rennen?

3. Focus op clean eating 

'Cleane' en voedzame ingrediënten dragen bij aan onze balans, vanbinnen en vanbuiten. Wie doorgaans gezonder eet, zit beter in zijn vel, is fitter en heeft meer energie. Maak gebruik van het gegeven dat je vaak meer trek hebt in lichte maaltijden als het warm is. Dit is de perfecte tijd om meer plant-based gerechten in je dieet op te nemen. Hallo healthy bowls! Zorg er wel voor dat je ook hier de balans houdt: een gezonde relatie met je voeding is belangrijk. Fit en gezond zijn is top, maar erin doorslaan niet.

4. Pak de ochtendzon mee

Avondmensen opgelet: meerdere studies, waaronder deze, laten zien dat de ochtendzon veel voordelen biedt. Dat stimuleert een energiek gevoel gedurende de dag en betere slaap ‘s nachts. Je dag beginnen met een lekkere workout is dan ook de beste gewoonte die je dit seizoen kan oppakken. 

5. Water, water, water

Hydrateren is altijd belangrijk, maar cruciaal in de hitte. Dehydratie heeft een negatieve invloed op cognitieve functies zoals het geheugen en onze mood, en vermindert fysiologisch gezien je motivatie en uithoudingsvermogen. Bij warm weer is het verstandig om minstens twee liter water per dag te drinken. Je kan je glazen water ook afwisselen met Active Water of een schepje proteïne poeder met water. Dit drankje helpt je niet alleen hydrateren, het activeert ook de natuurlijke energie van je lichaam en helpt tegen vermoeidheid.

6. Wees niet te streng

Ben je vatbaar voor de gedachte dat je er op een bepaalde manier uit moet zien in de zomer? Laat het los. Je voelt je tien keer beter als je jouw lichaam accepteert en waardeert, focust op fun. Lekker in je vel zitten is onderdeel van een healthy lifestyle, dus wees niet te streng tegen jezelf deze zomer.