Pannenkoekendag!

19 maart 2019

Vandaag (22 maart) is het Nationale Pannenkoekendag en daar doen wij natuurlijk graag aan mee! Jij ook?

Om het voor jou makkelijk te maken delen we vandaag dit recept voor plantaardige chocolade pannenkoeken met je. Onwijs lekker en eiwitrijk! Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld bij het bakken, maar daarna kan je volop genieten.

Trouwens, wist je dat de pannenkoeken koud ook erg lekker zijn? Tip: Neem heerlijk wat left-overs mee naar je werk! Lees hieronder het hele recept. 

Ingrediënten (voor circa 10 pannenkoeken)

  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 1/2 tl rauwe cacaopoeder
  • 150 gram havermout (verpulverd tot meel)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk (haver- of sojamelk kan natuurlijk ook)
  • 100 ml water
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1,5 schepje Orangefit Protein choco

Bereidingswijze

1. Mix de 2 el gebroken lijnzaad met 6 el water en laat dit voor 10 minuten staan.
2. Prak de banaan fijn.
3. Verpulver (indien nodig) de havermout fijn.
4. Mix alle ingrediënten met elkaar.
5. Verhit vervolgens een beetje kokosolie in een koekenpan met anti-aanbak laag.
6. Giet 1/10 deel van het beslag in de pan (maak de pannenkoeken niet te groot) en laat voor 5 á 6 minuten bakken op middelhoog vuur.
TIP: gebruik een grote koekenpan, op deze manier kan je ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken.
7. Draai de pannenkoek om met een spatel wanneer de bovenkant is opgedroogd.
8. Laat vervolgens nog ongeveer 4 minuten bakken.
9. Herhaal tot al het chocolade pannenkoeken beslag op is.
10. Serveer met wat kokossnippers of wat extra rauwe cacaopoeder!

Voedingswaarde per pannenkoek

  • Energie - Kcal: 73,5
  • Vetten: 1,5
  • Koolhydraten: 9,7g
  • Vezels: 1,7g
  • Eiwitten: 5,5g