Mug cake
Mug cake

Vegan Mug Cake

7 juli 2022|Eiwitrijke snacks

Soms heb je gewoon behoefte aan een snel en heerlijk dessert, en deze vegan mug cake is precies wat je nodig hebt. Het is eenvoudig, smaakvol en volledig plantaardig. Bovendien kun je ervoor kiezen om een schepje Orangefit Protein toe te voegen voor wat extra eiwitten. Hier is hoe je in een handomdraai een heerlijke vegan mug cake kunt maken.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 3 eetlepels plantaardige melk (bijv. amandel-, soja- of haver-melk)
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of kokosolie)
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: 1 schepje Orangefit Vegan Protein

Bereidingswijze

  1. Neem een magnetronbestendige mok.

  2. Voeg de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout toe aan de mok. Roer goed om de droge ingrediënten te mengen.

  3. Voeg de plantaardige melk, plantaardige olie en vanille-extract toe aan de mok. Roer tot alle ingrediënten goed zijn gecombineerd. Als je ervoor kiest om Orangefit Protein toe te voegen, meng het schepje proteïnepoeder dan ook door het beslag.

  4. Plaats de mok in de magnetron en verwarm gedurende 1,5 tot 2 minuten op vol vermogen. De cake zal rijzen en in grootte toenemen.

  5. Haal de mok uit de magnetron (wees voorzichtig, de mok en inhoud zijn heet) en laat de mug cake een minuutje afkoelen.

  6. Optioneel: top de mug cake af met vegan slagroom, stukjes fruit, of een beetje poedersuiker voor extra smaak.

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 320
  • Vetten: 15g
  • Koolhydraten: 44g
  • Vezels: 3g
  • Eiwiten (zonder eiwitpoeder): 3g
  • Eiwitten (met eiwitpoeder) 23g
  • Suikers: 17g