Eiwitrijk pompoenbrood

26 oktober 2020|Lunch

Aangezien de herfst weer is begonnen leek het ons een goed idee om weer wat heerlijke herfstachtige recepten met jullie te delen. Zoals dit eiwitrijke pompoen brood. Makkelijk om te maken, voedzaam en ideaal als snack voor tussendoor! Neem een plakje mee voor onderweg, als snack tijdens het werk of na een goede workout.

Voorzie je lichaam van extra energie en geniet van de heerlijke smaak.

De voordelen van pompoen 

Wist je dat pompoen een positieve invloed heeft op onze spijsvertering? Dit komt doordat pompoen veel vezels bevat. Daarnaast zit pompoen vol vitamines en mineralen die je weerstand een boost geven. Zo bevat pompoen vitamine A, C en E, maar is ook rijk aan ijzer.

Ideaal dus om in de herfst weer wat meer pompoen op het menu te zetten!

Ingrediënten

  • 250 gram havermeel
  • 1 el gebroken lijnzaad (+ 3 el water)
  • 50 ml agavesiroop
  • 1 rijpe banaan
  • 400 gram gekookte pompoen
  • 75 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 schepjes Orangefit Protein vanille
  • 1 tl kaneel en koekkruiden
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 el pompoenpitten

Bereidingswijze

1. Kook de pompoen voor 10 minuten en pureer tot een glad geheel. Laat dit eventjes afkoelen.

2. Verwarm de oven voor op 160 graden.

3. Meng de lijnzaad met 3 el water en laat dit voor 10 minuten wellen.

4. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een aparte kom. Mix dit losjes met elkaar.

5. Meng vervolgens in een andere kom de geprakte banaan, pompoenpuree en agavesiroop met elkaar. Voeg vervolgens de lijnzaad en amandelmelk toe, meng alle ingrediënten met elkaar.

6. Voeg de droge en natte ingrediënten nu bij elkaar, gebruik je handen of een spatel om alles met elkaar te mengen. Doe dit tot alle havermeel is opgenomen en er een dik beslag ontstaat.

7. Beleg een cakeblik met bakpapier en schep het beslag hierin. Verdeel dit voorzichtig met een spatel en strooi de zonnebloempitten over de bovenkant van het beslag.

8. Plaats voor 25 minuten in de oven.

9. Plaats vervolgens losjes een stuk bakpapier bovenop het pompoenbrood, dit zorgt ervoor dat de bovenkant niet zal aanbranden.

10. Laat het bakblik vervolgens voor nog ongeveer 50 - 55 minuten in de oven staan.

11. Tip: wil je controleren of het brood klaar is met bakken? Prik met een satéprikker in het brood. Blijft er nog veel beslag achter op de prikker? Laat het brood dan nog wat langer in de oven staan. Herhaal dit proces tot de prikker bijna schoon uit het brood komt.

12. Laat goed afkoelen en geniet ervan!

Voedingswaarde per plakje (1/10)

  • Energie - Kcal: 140,1
  • Vetten: 2,3g
  • Koolhydraten: 20,3g
  • Vezels: 3,7g
  • Eiwitten: 8,1g