Eiwitrijke speculaas pannenkoeken

27 september 2019

Eiwitrijke speculaas pannenkoeken! Deze speculaas pannenkoeken zijn makkelijk om te maken en kun je ook de volgende dag (koud) meenemen als lekker tussendoortje.

Ontbijt jij dit weekend ook met een stapeltje warme speculaas pannenkoeken? Wij wel.

We leggen je ook met alle liefde uit hoe je ze zelf thuis kunt maken. Lees je mee?

Ingrediënten (10 pannenkoeken)

  • 1 schepje Orangefit Protein vanille
  • 1 tl bakpoeder
  • 3/4 tl speculaas kruiden
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 rijpe banaan
  • 125 gram havermoutmeel
  • 100 ml water
  • 200 ml amandelmelk (ongezoet)
  • Snufje zout
  • Kokosolie

Bereidingswijze

1. Voeg 3 el water bij 1 el gebroken lijnzaad en laat dit voor 10 minuten staan.

2. Prak de banaan fijn.

3. Mix vervolgens alle andere ingrediënten met elkaar. Dit kan met een vork of met een keukenmachine (zo krijg je een gladder beslag).

4. Verhit een klein beetje kokosolie op een laag vuurtje in een anti-aanbak koekenpan.

5. Schep ongeveer 1/5 deel van het beslag in de koekenpan.

6. Draai de pan een beetje rond om het beslag te verdelen. Je kan dit ook voorzichtig doen met de opscheplepel.

7. Laat dit voor 3 minuten bakken (tot de bovenkant is opgedroogd) en keer de speculaas pannenkoek vervolgens voorzichtig om.

8. Bak de andere kant van de pannenkoek voor ongeveer 2 minuten.

9. Herhaal dit tot al het beslag op is.

10. Serveer de speculaas pannenkoeken wanneer ze nog lekker warm zijn met een beetje extra kaneel of speculaas kruiden.

Voedingswaarde per pannenkoek

  • Energie - Kcal: 139,9
  • Vetten: 2,7
  • Koolhydraten: 19,8g
  • Vezels: 2,9g
  • Eiwitten: 8,0g