Eiwitrijke kikkererwten brownies

15 mei 2020

Een simpele manier om brownies gezonder te maken is door hier voedzame ingrediënten aan toe te voegen. Zo bevatten deze brownies kikkererwten!

Dit maakt de brownies niet alleen heerlijk smeuïg, maar ook eiwitrijk. Daarnaast is deze snack geheel plantaardig en een stuk gezonder dan de kant-en-klare variant van de bakker of uit de supermarkt.

Geniet van een stuk brownie als tussendoortje of serveer als dessert met een lekker bolletje zelfgemaakt ijs erbij.

Ingrediënten (8 stuks)

  • 50 gram pure chocolade
  • 1 banaan (150 gram)
  • 200 gram uitgelekte en afgespoelde kikkererwten
  • 2 el pindapasta   
  • 1,5 schepje Orangefit Protein vanille
  • 2 tl cacaopoeder
  • 100 ml havermelk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el lijnzaad (3 el water)
  • 25 gram havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Voeg 3 el water bij de lijnzaad en laat dit voor minimaal 5 minuten staan.

3. Verwarm de melk in een pannetje (het hoeft niet te koken) en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer tot de chocolade is gesmolten en zet aan de kant.

4. Voeg de kikkererwten, pindakaas, cacao, kaneel, bakpoeder, agavesiroop, geprakte banaan, de chocolademelk en het lijnzaad mengsel toe aan een keukenmachine en mix voor ongeveer een minuut. Schep af en toe door als het mixen niet soepel gaat.

5. Voeg vervolgens de eiwitpoeder en het havermeel toe. Mix tot alle ingrediënten door elkaar gemengd zijn.

6. Bekleed een brownies bakvorm met bakpapier en schep het beslag hierin. Gebruik een spatel om de bovenkant glad te maken. Strooi hier eventueel nog wat stukjes pure chocolade overheen.

7. Plaats de bakvorm nu voor 55 tot 60 minuten in de oven. Laat vervolgens even afkoelen.

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 152
  • Vetten: 6,9g
  • Koolhydraten: 11,7g
  • Vezels: 3,1g
  • Eiwitten: 8,6g