Eiwitrijk chocolade bananenbrood

28 augustus 2020

We zullen dit verhaal niet langer maken dan nodig: dit bananenbrood met chocolade en kaneel is er eentje die je echt zelf moet proberen. Zo lekker en natuurlijk: eiwitrijk.

Het fijne aan dit snack recept is dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om het beslag voor dit lekkere bananenbrood te maken. Ook hoef je niet lang in de keuken te staan, want de oven doet het meeste werk.

Ben je al enthousiast? Laten we snel aan de slag gaan!

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel
  • 75 gram havermeel
  • 50 gram walnoten
  • 40 gram pure chocolade (85% of hoger)
  • 1 el chiazaad
  • 3 rijpe bananen
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 2 schepjes Orangefit Protein vanille, banaan of choco
  • 100 ml amandel- of havermelk (ongezoet)
  • snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Voeg 3 el water bij de chiazaad en laat dit eventjes zo staan.

3. Hak de walnoten in kleine stukjes en prak de bananen fijn met een vork.

4. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar (behalve de chocolade) en schep door elkaar. Hierna kan je de rest van de ingrediënten toevoegen.

5. Gebruik een vork om alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.

6. Hak de chocolade in kleine stukjes en schep vervolgens 80% van de chocolade door het beslag heen.

7. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het bananenbrood beslag hierin.

8. Verdeel de rest van de chocolade over de bovenkant van het brood.

9. Plaats het cakeblik voor 50 minuten in de oven. Tip: check na 45 minuten bakken even met een satéprikker of het bananenbrood al gaar is. Blijft er veel deeg aan de prikker kleven? Dan kan je deze beter nog wat langer in de oven laten staan, check dit elke 5 minuten.

10. Laat het bananenbrood vervolgens goed afkoelen.

Tip: ook lekker met een laagje notenpasta.

Geniet ervan!

Voedingswaarde per plakje (1/12)

  • Energie - Kcal: 132,9
  • Eiwitten 6,9g
  • Vetten: 7,0g
  • Koolhydraten: 8,5g
  • Vezels: 2,3g