Afvallen met afvalshakes

14 februari 2020|Lifestyle|Leestijd: 5 min

Afvallen met shakes is een populaire methode voor veel mensen om gewicht te verliezen.

Er zijn dan ook talloze websites en producten op de markt die beloven dat je op deze manier snel en eenvoudig binnen een aantal weken vele kilo’s kwijt kunt raken.

Kun je daadwerkelijk snel en moeiteloos afvallen met het drinken van shakes? En is afvallen met shakes of maaltijdvervangers eigenlijk wel gezond?

In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en leggen we uit hoe je op een gezonde manier kunt afvallen met shakes.

Waarom afvallen met afvalshakes?

Er zijn heel veel verschillende redenen waarom mensen willen afvallen. Ze willen bijvoorbeeld afvallen om hun “vakantiekilo’s” kwijt te raken of omdat ze “fitter willen zijn” of “meer energie willen hebben”, maar er kunnen ook medische redenen zijn waarom men in een korte tijd veel gewicht kwijt moeten raken, zoals bijvoorbeeld voor een operatie.

Veel mensen willen graag zo snel mogelijk afvallen. Het drinken van shakes of maaltijdvervangers is dan een snelle en eenvoudige methode om dit te doen.

Afvallen met shakes is een gemakkelijke manier om dagelijks minder calorieën binnen te krijgen,  zonder dat je hoeft na te denken over wat je dagelijks zou moeten eten of hoe je het klaar moet maken.

Voordelen van het afvallen met afvalshakes zijn:

  • Snel resultaat
  • Eenvoudig klaar te maken
  • Makkelijk om mee te nemen
  • Meer controle over je voeding en je dagelijkse calorie-inname
  • Minder (dieet-) stress

Is afvallen met shakes gezond?

Afvallen met shakes lijkt voor veel mensen een (snelle) oplossing voor hun overgewicht. Er zitten echter ook nadelen aan snel afvallen en er zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee wilt houden, wanneer je gaat afvallen met shakes of maaltijdvervangers.

Er bestaat geen vervanging voor echte volwaardige en gevarieerde voeding.  Een goede maaltijdvervanger bevat weliswaar de nodige vitamines en mineralen, maar niet alle andere gezonde voedingsstoffen die in volwaardige producten zoals groente en fruit zitten.

Veel producten zijn bovendien niet altijd even gezond en geschikt om alle maaltijden mee te vervangen. Ze bevatten niet de juiste hoeveelheden vezels, vitamines en mineralen en/of zitten vol met extra suikers en andere toevoegingen. Het is dus belangrijk om hierop te letten.

Ook is het belangrijk om te weten dat langzaam afvallen altijd de beste en gezondste manier is om af te vallen. Mensen die langzaam afvallen houden hun dieet langer vol en het voorkomt dat ze uiteindelijk weer terug komen op hun oude gewicht.

[ Lees ook: Is snel afvallen ongezond? ]

Veel mensen zijn in de veronderstelling zijn dat je vanzelf afvalt als je dagelijks een afvalshake drinkt. Onthoud echter dat het drinken van een shake niet iets speciaals is.

Je valt af omdat maaltijdshakes over het algemeen veel minder calorieën bevatten dan een gewone maaltijd. Hierdoor krijg je dus minder calorieën binnen. Blijf je tussendoor veel eten of snacken en let je verder niet op je dagelijkse voeding en calorie-inname, dan zal je alsnog geen gewicht verliezen.

Het is uiteindelijk niet alleen het aanpassen van je voeding, maar ook het langzaam veranderen van je leefstijl dat zorgt voor blijvend gewichtsverlies.

Afvallen met shakes kan daarentegen wel een oplossing zijn voor mensen die veel overgewicht hebben, snel moeten afvallen of het lastig vinden om vol te houden wanneer ze geen snelle resultaten zien.

Ook kan een goede uitgebalanceerde maaltijdvervanger ondersteunen als afvallen en op gewicht blijven met normale voeding te moeilijk is. Uiteraard wil je hierbij wel kiezen voor een goede maaltijdvervanger zonder extra suikers of andere overbodige vulstoffen en toevoegingen.

Hoe kun je afvallen met een afvalshake?

Een volwaardige maaltijdvervanger of shake in combinatie met veel groente en fruit is een verantwoorde manier om snel af te vallen.

Het principe van afvallen met shakes is simpel: Vervang één of meerdere hoofdmaaltijden per dag door een maaltijd vervangende shake. Op deze manier krijgt je lichaam dagelijks (veel) minder calorieën binnen waardoor je (sneller) afvalt.

Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen:

1. Afvallen met eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij het behoud van spieren tijdens het afvallen. Tijdens het afvallen wil je er daarom voor zorgen dat je lichaam wel voldoende eiwitten binnen krijgt.

Een plantaardige eiwitshake zoals onze Orangefit Protein is een gemakkelijke en gezonde manier om dagelijks meer eiwitten binnen te krijgen. Houdt er echter wel rekening mee dat een eiwitshake grotendeels uit eiwitten bestaat en verder geen andere voedingsstoffen of extra vitamines en mineralen bevat.

Als je een eiwitshake gebruikt om af te vallen, dan kun je deze het beste combineren met fruit om ook voldoende vezels en andere voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wil je meerdere hoofdmaaltijden per dag wilt gaan vervangen? Dan kun je beter kiezen voor een van onze volwaardige maaltijdvervangers.

2. Afvallen met afvalshakes (maaltijdvervangers)

Een maaltijdvervanger is speciaal ontwikkeld om één of meerdere maaltijden per dag te vervangen.

Een volwaardige maaltijdvervanger bestaat daarom niet alleen uit eiwitten, maar bevat ook essentiële vetten, complexe koolhydraten, vezels en vitamines en mineralen. Dit om te voorkomen dat je geen tekorten krijgt, wanneer je al je dagelijkse maaltijden wilt vervangen door een shake.

Ook zorgen de eiwitten en complexe koolhydraten ervoor dat je goed verzadigd bent en minder snel weer honger krijgt. Zo heb je meer controle over je voeding en kun je ervoor zorgen dat je op een snelle, maar verantwoorde manier afvalt.

Wij helpen je graag met afvallen

Bij Orangefit willen we er alles aan doen om je te ondersteunen en te helpen met afvallen. Daarom hebben wij Orangefit Diet ontwikkeld.

Orangefit Diet is een volwaardige maaltijdvervanger zonder extra suikers en kunstmatige toevoegingen. Het is een uitgebalanceerde maaltijdshake met alle vitamines en mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft en helpt je bij het afslanken. Met Orangefit Diet kun je gezond en op een verantwoorde manier afvallen en voorkom je het risico op een tekort aan voedingsstoffen.

Heb jij hulp nodig met gezond afvallen? Bestel dan nu het Afslankpakket en gebruik onze kennis en expertise om je te helpen tijdens het afvallen.

Dit afslankpakket bestaat uit 2 zakken Orangefit Diet en een compleet voedingsschema dat is afgestemd op jouw lichaam en jouw persoonlijk doel. Daarbij  bieden we je ook de mogelijkheid voor 1-op-1 coaching en begeleiding om ervoor te zorgen dat jij op een gezonde manier je afslankdoel behaald.