Afvallen met shakes

2 januari 2022|Lifestyle|Leestijd: 5 min

Afvallen met shakes is een populaire methode voor veel mensen om gewicht te verliezen. Er zijn dan ook talloze websites en producten op de markt die beloven dat je op deze manier snel en eenvoudig binnen een aantal weken vele kilo’s kwijt kunt raken.

Maar zijn shakes om af te vallen daadwerkelijk effectief? En is afvallen met shakes eigenlijk wel gezond? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en leggen we uit hoe je op een gezonde manier kunt afvallen met shakes.

Waarom afvallen met shakes?

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen willen afvallen. Bijvoorbeeld om hun vakantiekilo’s kwijt te raken, omdat ze fitter willen zijn of meer energie willen hebben. Een shake voor afvallen is dan een snelle en eenvoudige methode om dit te doen.

Voordelen van shakes om af te vallen zijn:

  • Eenvoudig klaar te maken
  • Makkelijk om mee te nemen
  • Meer controle over je voeding en je dagelijkse calorie-inname

Is afvallen met shakes gezond?

Afvallen met shakes lijkt voor veel mensen een (snelle) oplossing voor hun overgewicht. Maar, de ene shake om af te vallen is de andere niet. Vaak zitten ze vol suikers en zijn ze laag in eiwitten en vezels. Als je met shakes wil afvallen kies dan de juiste.

Veel mensen zijn in de veronderstelling zijn dat je vanzelf afvalt als je dagelijks een afvalshake drinkt. Een shake voor afvallen is geen magische drankje. Je valt af omdat afvalshakes over het algemeen veel minder calorieën bevatten dan een gewone maaltijd. Hierdoor krijg je dus minder calorieën binnen. Blijf je tussendoor veel eten of snacken en let je verder niet op je dagelijkse voeding en calorie-inname, dan zal je alsnog geen gewicht verliezen. Ook niet als je shakes voor afvallen neemt.

De juiste shake voor afvallen

De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar de beste maaltijdvervangers in Nederland. Het meerendeel van de shakes bevat teveel suiker, te weinig eiwitten en te weinig vezels. Slechts een aantal afvalshakes komen goed uit de test. De shake die als Nr.1 uit de test is kwam is onze eigen Orangefit Diet.

[ Lees ook: Orangefit Diet Nr.1 getest door Consumentenbond ]

Het is belangrijk om te weten dat verantwoord afvallen altijd de beste en gezondste manier is om af te vallen. Een halve kilo tot kilo per week afvallen is een gezond tempo. Mensen die op deze manier afvallen houden hun dieet langer vol en het voorkomt dat ze uiteindelijk weer terug komen op hun oude gewicht.

Wij willen je hierbij helpen

Afvallen is niet gemakkelijk. En je 'nieuwe' gewicht vasthouden al helemaal niet. Daarom hebben we Orangefit Diet ontwikkeld. Zo kan je op een gezonde manier afvallen met shakes. En, bestel je het Afslankpakket dan krijg je er gratis persoonlijke begeleiding bij. Zeker weten dat je het zo wel gaat volhouden.