Leestijd: 2 min

7 simpele tips die je stofwisseling verhogen

12 augustus 2019|Lifestyle

Wil je afvallen? Dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je in de gaten houdt hoeveel je binnen krijgt en ervoor te zorgen dat je lichaam dagelijks minder binnen krijgt dan het nodig heeft. Dit noemen we ook wel een negatieve energiebalans.

De energiebalans wordt gereguleerd door onze stofwisseling (of metabolisme) en bepaalt uiteindelijk of we aankomen, afvallen of op gewicht blijven. Een optimale stofwisseling is dan ook van groot belang, zeker bij het afvallen.

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat ze niet afvallen omdat ze een ‘trage stofwisseling’ hebben, maar dit is zelden het geval. Waar ze echter wel mee te maken krijgen is een ‘vertraagde’ stofwisseling als gevolg van (strenge) diëten en het eten van verkeerde voeding, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat het steeds lastiger wordt om af te vallen.

Doe je alles goed, maar val je nog steeds niet af?  Dan volgen hier 7 simpele tips die je kunnen helpen om jouw stofwisseling een extra boost te geven!

1. Slaap voldoende

Slaap reguleert namelijk je hormoonhuishouding en je stofwisseling, Minder slaap verstoort deze processen en kan leiden tot meer insuline resistentie en meer honger en ‘lekker trek’.

Nr. 1 Protein van Europa

Boost je eiwitlevels of herstel je spieren na de workout met Orangefit Protein. De Nr. 1 plantaardige eiwitshake van Europa!

Ontdek de Protein

2. Drink cafeïne

Cafeïne uit koffie heeft een gunstig effect op je stofwisseling en geeft je extra energie voor je training. Groene en zwarte thee bevatten ook cafeïne en daarnaast ook veel antioxidanten die zorgen voor een betere vetverbranding.

3. Spice it up!

Het gebruik van kruiden en specerijen als gember, chili en cayennepeper hebben een positief effect op je stofwisseling. Cayennepeper verhoogt de thermogenese (dit is de energie die je lichaam nodig heeft om je eten te verbranden), verhoogt de vetverbranding en remt je hongergevoel.

4. Doe interval training

Een High Intensity Interval Training (HITT) heeft grote voordelen als het gaat om het verhogen van je ruststofwisseling en kan ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrand, zelfs na je training.

Nieuw: Protein Bar!

Lekker voor onderweg, na je workout en standaard in de snackla. Orangefit Protein Bar legt de lat hoger dan ooit. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen? 

Bestel 2 zakken Orangefit Protein of Orangefit Diet en we begeleiden je met voedingsadvies.

  • Inspiratie

   Videos: On The Spot

   Echte verhalen van Orangefitters die vertellen hoe ze hun levensstijl hebben veranderd.

  • Gringa viel in totaal 72kg af

   Lees interview
  • Roué (50) voelt zich fitter dan ooit

   Lees interview
  • Priscilla verruilde hongerdiëten voor zelfliefde

   Lees interview
  • Sharvan viel 26 kilo af binnen een jaar

   Lees interview
  • Kya sport voor mentale kracht

   Lees interview
  • Lex voelt zich onoverwinnelijk na zijn herseninfarct

   Lees interview