Maak je wel eens pannenkoeken als ontbijt? Heerlijk! Zorg ervoor dat jouw bosbessen pannenkoeken voedzaam zijn zodat je de dag vol energie kan beginnen.

Deze bosbessen pannenkoeken zijn super simpel om te maken en zorgen voor een gezonde start van de dag. Tip: neem de pannenkoeken mee naar je werk als gezond tussendoortje met extra proteïne!

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 250 gram (bevroren) bosbessen
  • 1 tl chiazaad
  • 300 ml amandelmelk
  • 150g havermout
  • 1 tl kaneel
  • kokosolie
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 schepje Fit Green Protein

Bereidingswijze

1. Mix de banaan met de helft van de bosbessen, havermout, Fit Green Protein, chiazaad, bakpoeder, kaneel, amandelmelk en snufje zout tot een glad geheel in de blender. 

2. Schep vervolgens de andere helft van de bosbessen door het pannenkoekenbeslag. 

3. Smelt wat kokosolie in een koekenpan op een medium hoog vuurtje. 

4. Giet kleine hoeveelheden van het pannenboeken beslag in de pan en bak dit voor een paar minuten.

5. Wanneer de zijkanten van de pannenkoek en bovenkant grotendeels opgedroogd zijn kan je de pannenkoeken met een snelle beweging omdraaien. 

6. Laat hierna de pannenkoek nog zo'n 4 minuten bakken. 

7. Herhaal dit tot al het pannenkoeken beslag op is.

8. Enjoy! 

Voedingswaarde per pannenkoek (8 stuks) 

  • Energie - Kcal: 129
  • Vetten: 2,4g
  • Koolhydraten: 16g
  • Vezels: 3,5g
  • Eiwitten: 9,2g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.

 

Gebruikte producten