Eiwitrijke pannenkoeken als ontbijt, lunch of tussendoortje? Heerlijk!

Hieronder laten we je zien hoe eenvoudig je zelf deze lekkere pannenkoeken kunt maken.

Laten we beginnen!

Ingrediënten (5/6 kleine pannenkoeken)

  • 100 gram havermout (fijn)
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • snufje zout
  • 1 el lijnzaad (3 el water)
  • handje blauwe bessen (50 gram)
  • 200 ml havermelk
  • 1 ½ tl kokosolie
  • snufje zout
  • 1/2 schepje Fit Green Protein

Bereidingswijze

1. Voeg 3 el gebroken water aan 1 el gebroken lijnzaad toe en laat dit 5 minuten zo staan.

2. Laat de kokosolie smelten.

3. Verpulver de havermout fijn en voeg hier het bakpoeder, kaneel en zout aan toe. Schep door elkaar.

4. Voeg hier vervolgens de havermelk, gesmolten kokosolie en lijnzaad aan toe. Mix dit met de hand. Schep als laatst de bosbessen door het pannenkoeken beslag heen.

5. Laat nog wat kokosolie smelten in een koekenpan op medium hoog vuur. Schep een hoeveelheid van het beslag in de pan en laat dit voor 4 á 5 minuten bakken.

6. Draai de pannenkoek vervolgens voorzichtig om en bak voor nog 4 á 5 minuten

7. TIP: maak de pannenkoeken niet te groot, want zo kan je ze makkelijker omdraaien. In een ruime koekenpan kan je ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijkertijd maken.

8. Enjoy! 

Voedingswaarde per pannenkoek

  • Energie - Kcal: 92,6
  • Vetten: 2,0g
  • Koolhydraten: 10,7g
  • Vezels: 2,3g
  • Eiwitten: 6,9g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.