Ook voor dit recept blijven we nog helemaal in het thema ‘feestdagen’ hangen, want laten we eerlijk zijn: van kaneel en speculaaskruiden krijgen we sowieso geen genoeg toch?

Deze speculaas appelcake is lekker gezond, makkelijk om te maken en eiwitrijk. Een plakje van deze plantaardige cake is dus ideaal als gezonde snack voor tussendoor, maar doet het ook erg goed bij de koffie.

Serveer een warm plakje appelcake met een bolletje kaneel ijs en je zet een waanzinnig dessert op tafel!

Ingrediënten (voor 8 brownies)

  • 50 gram pure chocolade
  • 1 banaan (150 gram)
  • 200 gram uitgelekte en afgespoelde kikkererwten
  • 2 el pindapasta   
  • 1,5 schepje Fit Green Protein vanille
  • 2 tl cacaopoeder
  • 100 ml havermelk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el lijnzaad (3 el water)
  • 25 gram havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Voeg 3 el water bij de lijnzaad en laat dit voor minimaal 5 minuten staan.

3. Verwarm de melk in een pannetje (het hoeft niet te koken) en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer tot de chocolade is gesmolten en zet aan de kant.

4. Voeg de kikkererwten, pindakaas, cacao, kaneel, bakpoeder, agavesiroop, geprakte banaan, de chocolademelk en het lijnzaad mengsel toe aan een keukenmachine en mix voor ongeveer een minuut. Schep af en toe door als het mixen niet soepel gaat.

5. Voeg vervolgens de eiwitpoeder en het havermeel toe. Mix tot alle ingrediënten door elkaar gemengd zijn.

6. Bekleed een brownies bakvorm met bakpapier en schep het beslag hierin. Gebruik een spatel om de bovenkant glad te maken. Strooi hier eventueel nog wat stukjes pure chocolade overheen.

7. Plaats de bakvorm nu voor 55 tot 60 minuten in de oven. Laat vervolgens even afkoelen.

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 152
  • Vetten: 6,9g
  • Koolhydraten: 11,7g
  • Vezels: 3,1g
  • Eiwitten: 8,6g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.