Wij zijn gek op eiwitrijke muffins! Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en ideaal om als gezonde snack in je tas te gooien. Dat is ook de reden dat je op onze website al veel verschillende muffin recepten kunt vinden.

Dit recept past perfect bij dit seizoen en ook de geur uit de oven past goed bij de tijd van het jaar. Voeg jouw favoriete smaak Fit Green Protein toe en wees creatief met de ingrediënten. Probeer ook eens wat andere nootjes, rozijnen of stukjes gedroogd fruit toe te voegen.

We laten je graag zien hoe je aan de slag kunt met deze kaneel banaan muffins!

Ingrediënten: (voor 6 muffins)

  • 100 gram havermout (verpulver tot meel)
  • 2 rijpe bananen
  • 1 schepje Fit Green Protein banaan of vanille
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 1/2 el kokosolie (gesmolten)
  • ½ el appelazijn
  • 1 tl kaneel
  • scheutje amandelmelk (50 ml)
  • Optioneel: 1 tl agavesiroop
  • Optioneel: gebruik een extra banaan voor de plakjes bovenop de muffins

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ingrediënten met elkaar in een blender of keukenmachine voor 30 seconden tot een glad beslag.
  3. Vet de muffinsvormpjes eventueel in met wat kokosolie en schep deze voor ¾ deel vol.
  4. Plaats een aantal plakjes banaan bovenop het beslag en plaats de muffinvorm voor 20 á 25 minuten in de oven.
  5. Gebruik een satéprikker om te checken of de muffins gaar zijn. Blijft er veel beslag aan de prikker plakken? Dan moeten de muffins nog wat langer bakken.
  6. Laat vervolgens goed afkoelen en bewaar de muffins voor ongeveer 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast.

 Voedingswaarde (per muffin)

  • Energie - Kcal: 115,3
  • Vetten: 2,3g
  • Koolhydraten: 16,9g
  • Vezels: 2,1g
  • Eiwitten: 6g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.