Zin om jezelf met iets lekkers te verwennen? Stop met zoeken, wij hebben het perfecte recept voor jou! Deze gezonde carrot cake is eiwitrijk en onwijs lekker. Daarnaast bevat deze variant van de traditionele carrot cake veel minder suiker en is daarmee een verantwoorde keuze.

Maak deze cake om jezelf mee te verwennen of wanneer je gasten over de vloer krijgt voor een etentje of het vieren van een verjaardag. Succes gegarandeerd! Daarnaast is het ook helemaal niet lastig om deze carrot cake te maken, ook best fijn toch?

Lees snel het hele recept.

Zoals je net kon lezen is deze gezonde carrot cake een stuk gezonder dan de traditionele versie waarbij veel suiker wordt gebruikt. Heel lekker natuurlijk, maar deze variant past veel beter binnen een gezonde levensstijl.

Door een frosting te maken van geweekte cashewnoten creëer je een romige substantie die erg lekker is als topping. Extra fijn is dat deze cake compleet plantaardig is en er geen boter of eieren bij het maken ervan aan te pas komen.

Zin in een andere gezonde snack? Ook deze carrot cake bliss balls zijn absoluut een aanrader. Bewaar de energie balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast en je hebt de hele week gezonde snacks bij de hand.

Ingrediënten

• 200 gram havermeel
• 50 gram amandelmeel
• 1 el kokosbloemsuiker
• 1 1/2 tl bakpoeder
• 1/2 tl baksoda (baking soda)
• 350 ml ongezoete amandelmelk
• 2 tl kaneel
• 1/2 tl nootmuskaat
• snufje zout
• 1 grote appel
• 2 schepjes Fit Green Protein Vanille
• 200 gram geraspte wortel
• 30 gram gesmolten kokosolie

Voor de topping: 

• 150 gram ongezouten cashewnoten
• 3 dadels
• snufje kaneel
• snufje nootmuskaat
• 2 el citroensap
• 100 ml ongezoete amandelmelk
• Optioneel: 1 tl vanille

Tip: laat de cashewnoten voor 4 uur weken in ruim koud water. 

Bereidingswijze

1. Bereid de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de appel in stukken en bak dit voor 15 minuten in de oven.
3. Mix dit vervolgens samen met de gesmolten kokosolie in een keukenmachine tot een glad geheel.
4. Mix de droge ingrediënten met elkaar in een ruime schaal en voeg hier vervolgens de appelmoes, geraspte wortel en amandelmelk aan toe. Schep dit goed door elkaar.
5. Bekleed een laag cakeblik met bakpapier, giet het beslag hierin en plaats voor 50 tot 60 minuten in de oven.
6. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Blijft er bijna geen beslag meer aan het stokje plakken? Dan kan de cake uit de oven.
7. Mix voor de frosting alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine of hoge snelheid voor 1 minuut. Schraap eventueel af en toe de restjes van de zijkanten van de keukenmachine zodat alles goed gemixt kan worden. Plaats dit voor ongeveer een halfuur in de koelkast om verder op te stijven.
8. Laat de carrot cake nu volledig afkoelen voor je de frosting hier overheen schept.
9. Schep en verdeel de frosting vervolgens over de gezonde carrot cake heen.
10. Maak af met wat extra kaneel, nootmuskaat, stukjes noot of geraspte wortel.
11. Bewaar in de koelkast.

 Voedingswaarde per portie (12 plakjes)

  • Energie - Kcal: 110,47
  • Vetten: 4,84g
  • Koolhydraten: 10,76g
  • Vezels: 1,97g
  • Eiwitten: 5,15g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.