Deze eiwitrijke koekjes bestaan uit slechts 8 ingrediënten. Lekker, plantaardig en makkelijk om te maken. Wat wil je nog meer? 😉

Dit is ook een heel leuk recept voor kinderen en om samen de keuken in te duiken. Stop bijvoorbeeld één van de koekjes in een lunchtrommeltje voor naar school, als leuke verrassing. En vergeet er vooral niet zelf ook van te genieten!

Je maakt de koekjes in 15 minuten klaar en de oven doet de rest van het werk. Bekijk snel het recept.

De koekjes hebben de heerlijke smaak van pindakaas en gebakken havermout. We zijn ervan overtuigd dat je de koekjes net zo lekker zal vinden, wij zijn er weg van!

Ingrediënten (1 smoothie)

  • 60 gram havermout
  • 30 gram ongebrande noten
  • 30 gram rozijnen
  • 100 gram pindakaas (of notenpasta)
  • 1 schepje Fit Green Protein vanille
  • 1/2 tl gebroken lijnzaad (2 tl water)
  • 2 tl kokosolie
  • 1 tl agavesiroop
  • Scheutje water

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Voeg het water aan de gebroken lijnzaad toe en laat dit voor 10 minuten staan.

3. Schep de havermout samen met de rozijnen en noten over in een keukenmachine en mix voor een paar seconden op hoge snelheid.

4. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en schep alles goed door elkaar.
Tip: is het beslag nog erg droog? Voeg voorzichtig nog een scheutje water toe. Het beslag mag niet te nat worden, maar moet net genoeg plakken om hier compacte bolletjes van te kneden.

5. Kneed met je handen 8 bolletjes van het koekjesdeeg.  

6. Beleg een bakplaat met bakpapier en druk hier de bolletjes voorzichtig op plat tot de vorm van een koekje.

7. Plaats de bakplaat voor 12 minuten in de voorverwarmde oven. Tot de koekjes een mooie goudbruine kleur krijgen.

8. Haal de koekjes uit de oven en laat even goed afkoelen, want hierdoor worden ze steviger.

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 160,1
  • Vetten: 10g
  • Koolhydraten: 9,4g
  • Vezels: 1,5g
  • Eiwitten: 7,3g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.