Leestijd: 3 minuten

Hoeveel liter water mag je per dag drinken?

11 mei 2022|Voeding

Hoeveel water moet ik per dag drinken?

Water is een onmisbaar brandstof voor je lichaam. Water zorgt er namelijk voor dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft en helpt je nieren om de afvalstoffen af te voeren. Daarnaast is water ook nog is goed voor je hart, brein én stofwisseling! Maar hoeveel moet je dan drinken? We vertellen het hieronder.

“Hoeveel liter water moet ik drinken?”

Je verliest door de dag heen veel vocht, daarom is het belangrijk om genoeg te drinken. Hoeveel vocht je verliest hangt af van je activiteiten per dag. Je verliest standaard al zo’n 500 ml vocht door te zweten. Tijdens een zware krachttraining kan dit oplopen tot wel 2,5 liter. Het is daarom belangrijk om tijdens én na het sporten genoeg water te drinken.

Hoeveel liter water je op een dag moet drinken is dus afhankelijk van hoeveel je beweegt maar ook van je lichaamsgewicht. Je moet per dag gemiddeld 30 ml water drinken per kilo lichaamsgewicht. Het advies is daarom voor een volwassenen om iedere dag 1,5 tot 2,7 liter water per dag te drinken. No worries, dit hoeft niet alleen maar water te zijn. Je kan dit ook afwisselen met thee en koffie!

Hydratatie op z'n best

Met Active Water vul je de stofjes (elektrolyten) aan die 's nachts en overdag verliest tijdens het zweten of via je urine.

Ontdek Active Water

Healthy snack

Lekker voor onderweg, op je werk en standaard in de snackla. De Orangefit Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

Veelgestelde vragen over het drinken van water

Is 3 of 4 liter water per dag te veel?

Nee, het is niet erg om 3 of 4 liter per dag te drinken. Je nieren kunnen maximaal 0,7 tot 1 liter water per uur verwerken. Je kan dus over een hele dag gemakkelijk 3 of 4 liter water drinken. Het is wel belangrijk om verschillende drinkmomenten te hebben zodat je nieren het kunnen verwerken.

Hoeveel water per dag is te veel?

Hoeveel water je per dag kan drinken verschilt voor ieder persoon. Een klein persoon kan minder water drinken dan iemand die langer en zwaarder is, maar een gemiddeld persoon kan maximaal 8 tot 10 liter water per dag drinken.

Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen? 

Bestel 2 zakken Orangefit Protein of Orangefit Diet en we begeleiden je met voedingsadvies.

          • Inspiratie

           Videos: On The Spot

           Echte verhalen van Orangefitters die vertellen hoe ze hun levensstijl hebben veranderd.

          • Gringa viel in totaal 72kg af

           Lees interview
          • Roué (50) voelt zich fitter dan ooit

           Lees interview
          • Priscilla verruilde hongerdiëten voor zelfliefde

           Lees interview
          • Sharvan viel 26 kilo af binnen een jaar

           Lees interview
          • Kya sport voor mentale kracht

           Lees interview
          • Lex voelt zich onoverwinnelijk na zijn herseninfarct

           Lees interview