Weten zweten
Weten zweten

Leestijd: 3 min

Wat je moet weten over zweten

27 juli 2023|Training

Hydratatie op z'n best

Met Active Water vul je de stofjes (elektrolyten) aan die 's nachts en overdag verliest tijdens het zweten of via je urine.

Ontdek Active Water

Sweaty factoren 

Andere factoren die bepalen hoeveel je zweet zijn: je genen, gender en gewicht. Mensen met meer lichaamsgewicht zweten vaak meer, aangezien er een groter lichaamsoppervlak afgekoeld dient te worden. Mannen zweten vaak meer dan vrouwen. En ben je erg actief, vooral als duursporter, dan weet je lichaam meteen wat het moet doen tijdens een workout: zweten! Fitte mensen zijn dan ook vaak erg goed, maar niet altijd, in zweten. 

Ook omgevingsfactoren als temperatuur en luchtvochtigheid bepalen hoe snel zweet verdampt en dus merkbaar is. Zo kan het zijn dat je buiten in een droge, winderige omgeving veel zweet maar je het niet door hebt. Sommige mensen, zo’n 3 tot 6% van de bevolking, kampen met hyperhidrosis. Zij zweten veel meer dan gemiddeld. 

Hoeveel zweet je tijdens een workout?

Tijdens een uurtje sporten, zweet de gemiddelde persoon één liter vocht. Soms zweet je meer. Zo verlies je tot wel 2 liter vocht per uur bij zware inspanningen onder warme en vochtige condities. Mocht je nou nauwelijks transpireren tijdens het sporten, dan is er lang niet meteen reden tot paniek. Misschien span je je nog niet genoeg in. Ook kan het genetisch bepaald zijn of merk je niet dat je transpireert door de weersomstandigheden. 

Healthy snack

Lekker voor onderweg, op je werk en standaard in de snackla. De Orangefit Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar
 • Inspiratie

  Videos: On The Spot

  Echte verhalen van Orangefitters die vertellen hoe ze hun levensstijl hebben veranderd.

 • Gringa viel in totaal 72kg af

  Lees interview
 • Roué (50) voelt zich fitter dan ooit

  Lees interview
 • Priscilla verruilde hongerdiëten voor zelfliefde

  Lees interview
 • Sharvan viel 26 kilo af binnen een jaar

  Lees interview
 • Kya sport voor mentale kracht

  Lees interview
 • Lex voelt zich onoverwinnelijk na zijn herseninfarct

  Lees interview