Leestijd: 4 min

Zo leer je ontstressen

16 september 2022|Lifestyle

Net dat beetje extra

Onze hoogwaardige vitamines en mineralen zijn plantaardig, duurzaam en van de allerzuiverste kwaliteit.

Ontdek onze vitamines

Healthy snack

Lekker voor onderweg, op je werk en standaard in de snackla. De Orangefit Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

6. Werk aan je fomo 

Sta je altijd aan, volg je duizenden mensen op Insta en sta je altijd vooraan met popcorn als er weer iets aan de hand is? Altijd op de hoogte willen zijn van alles is doodvermoeiend. Laat de juice voor wat het is en begrijp dat je zo alleen maar een verslaving voedt en stress veroorzaakt. Dat geldt ook voor je mail. Plan vaste momenten waarop je je inbox checkt (​​één keer s’ ochtends en een keer einde dag). 

Constant je inbox checken is een vorm van multitasken en dat is killing voor je concentratie en productiviteit. Filter wat echt belangrijk is.

7. Beweeg (op jouw tempo)

De runners’ high die je krijgt na het hardlopen ontstaat door een flinke dosis feel-good chemicaliën (endorfine) die vrijkomen. Bewegen is dus een natuurlijke manier om je geluksstofjes te verhogen, terwijl stresshormonen als cortisol dalen. Je hoeft je echt niet het schompes te rennen; alle typen cardio (lopen, zwemmen, dansen) werken om te ontspannen.

8. Doe leuke a.k.a. ontspannende dingen

Wees niet alleen maar gefocust op presteren en hard werken. Ook als het je veel plezier en voldoening geeft. Zonder te ontspannen hou je deze manier van werken niet lang vol en put je jezelf uit. Zorg daarom voor balans en plan elke week leuke, ontspannende dingen.

9. Look on the bright side

  Ben je een doemdenker? Het zal je niet verbazen dat je dan waarschijnlijk hogere stresslevels hebt dan het eeuwige zonnetje in huis. Van tevoren bedenken wat er allemaal mis kan gaan geeft stress, blokkeert creativiteit en doorzettingsvermogen. Een fijne, bewezen techniek om positiever in het leven te staan is elke dag vijf dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent. 

  Waar het op neerkomt 

  De manier waarop dealen met het dagelijks leven en lastige dingen, bepaalt of we stress hebben. Een andere kijk kan je dus heel veel opleveren en een grote impact hebben bij het managen van je stress. Het belangrijkste is om een juiste balans te hebben. Werk je hard en sta je vaak onder druk? Compenseer dit door dingen die te doen die jou ontspannen. Zoals sporten, lezen of hangavondjes met je bff's.

  Probeer bovenstaande tips eens toe te passen en voel zelf wat voor verschil ze voor jou maken. Weet je niet waar je moet beginnen, kijk dan eens of je professionele begeleiding kan vinden.

  Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen? 

  Bestel 2 zakken Orangefit Protein of Orangefit Diet en we begeleiden je met voedingsadvies.

  • Fitblogs

   Speciaal voor jou

   Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

   Bekijk alle blogs
  • Tips gezonder eten

   Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

   Lees verder
  • Wat is een gezond vetpercentage?

   Lees verder
  • Stap 1

   Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

   Lees verder
  • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

   Lees verder
  • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

   Lees verder
  • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

   Lees verder
  • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

   Lees verder
  • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

   Lees verder
  • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

   Lees verder
  • 11 tips tegen honger en eetbuien

   Lees verder