Fruitwater is een heerlijk verfrissend drankje, zeker wanneer het zonnig weer is. Ook is fruitwater eenvoudig zelf te maken en een handig hulpmiddel om elke dag voldoende water binnen te krijgen.

Zelfgemaakt fruitwater is lekker om meteen op te drinken, maar is nog lekkerder als je het de avond van tevoren alvast in de koelkast zet. Zo heeft je fruitwater de volgende dag nog meer smaak.

Hieronder 6 variaties!

1. Citroen, sinaasappel, gember en kurkuma

Meng schijfjes citroen, sinaasappel, plakjes gember en verse kurkuma met water. Gebruik hiervoor eventueel gekookt water voor een intensere smaak.

2. Aardbei met limoen

Een heerlijke combinatie! Limoen is sterk van smaak, dus we raden aan om in verhouding meer aardbeien dan limoen te gebruiken.

3. Citroen, blauwe bessen en lavendel

Deze combinatie ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook ontzettend lekker! Gebruik hiervoor eetbare lavendel en snij de blauwe bessen in tweeën voor extra smaak.

4. Sinaasappel, frambozen, granaatappelpitjes en munt

Granaatappelpitjes en frambozen zijn wat ons betreft prachtige smaakmakers! Ze zien er mooi uit, zijn zacht en zitten bomvol smaak.

Combineer ze met sinaasappel en verse munt en voeg eventueel ook nog een schijfje citroen toe voor een extra smaak.

5. Ananas, kiwi en passievrucht

Meng plakjes kiwi (dit kan gewoon met schil), stukjes ananas en wat vruchtvlees van een passievrucht met water en je hebt een heerlijke en frisse tropische combinatie!

6. Stukjes watermeloen met aardbei en kiwi

Ook een heerlijke én gezonde combinatie: stukjes watermeloen met aardbei en plakjes kiwi.

Varieer er op los

Met deze zes variaties kun je de komende dagen met het zonnige weer heerlijk experimenteren.

Het fijne van fruitwater is dat je net als met ontbijt toppings nagenoeg oneindig kunt combineren.

Heb jij een combinatie die we absoluut eens moeten proberen? Laat het ons weten!