8 tips om plantaardig te eten tijdens je vakantie

20 juli 2022|Voeding|Leestijd: 5 min

Plantaardig eten is niet altijd even eenvoudig als je in het buitenland bent of wanneer je op vakantie gaat. In dit artikel geven we daarom 8 praktische tips om ervoor te zorgen dat je gewoon plantaardig én gezond kunt blijven eten tijdens je vakantie.

1. Ga op onderzoek uit

Ga op zoek naar vegetarische restaurants in je omgeving of gebruik de website/app van HappyCow.net wanneer je op reist bent. Tik je huidige locatie in en je krijgt eenvoudig een lijst met de dichtstbijzijnde vegetarische en veganistische restaurants.

2. Zoek naar etnische keukens

Dit zijn de beste restaurants om naartoe te gaan. Ga voor Indiaas, Mexicaans, Thais of Chinees. Veel van deze restaurants hebben namelijk standaard meerdere plant-based opties. Je zult bijvoorbeeld zelden zuivel terugvinden in Aziatische gerechten.

3. Kijk naar de bijgerechten

De meeste restaurants hebben tegenwoordig wel bijgerechten op de kaart staan die je kunt bestellen. Dit zijn heel vaak plant-based opties, zoals: soepen, gemengde salades, gebakken groentes, gebakken aardappelen en/of rijst. Vraag dan wel of ze de boter, kaas of andere zuivelproducten weglaten. Op deze manier kun je toch eenvoudig een gezonde plantaardige maaltijd samenstellen.

4. Haal je eten bij de supermarkt

Ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt en verzamel daar zoveel mogelijk bij elkaar voor je ontbijt en je lunch. Dit is niet alleen een van de makkelijkste manieren om plantaardig/vegan te blijven eten maar ook nog eens goed voor je budget. Het maakt niet uit in welke supermarkt je komt, maar de meeste hebben altijd wel groenten en fruit, brood, noten, bonen (in blik) en olijven die je er kunt kopen.

5. Kook zelf

Zelf koken is nog altijd het beste als je plantaardig en gezond wilt blijven eten tijdens je vakantie. Boek daarom liever een AirBnB of een appartement met een keuken in plaats van een hotel. Op deze manier kun je maaltijden bereiden en hoef je niet steeds de deur uit als je honger hebt.

6. Wees flexibel

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je kunt genieten van je vakantie en je niet continue druk hoeft te maken over wat en wanneer je wel of niet kan eten. Houdt gewoon een vast maaltijdpatroon aan en gebruik deze tips. Dan kun je af en toe ook eens ‘iets lekkers’ of ‘iets ongezonds’ als je daar trekt in hebt!

7. Zorg voor je eigen snacks

Een hele eenvoudige tip die niet alleen goed werkt op vakantie, maar ook als je bijvoorbeeld een dagje op stap gaat of naar een festival. Eet voordat je de deur uit loopt en zorg ervoor dat je wat snackgroenten, fruit, noten of een paar eiwitrepen in je tas stopt.

8. Neem Orangefit Hero mee op reis

Ken jij onze Orangefit Hero al? Dit is een complete ontbijt- en maaltijdshake die gemaakt is voor het gemak. Simpel om te maken en makkelijk om mee te nemen. Orangefit Hero is gemaakt met pure ingrediënten en bevat alle voedingstoffen die je wilt hebben in een gezonde voedzame maaltijd. Ideaal dus wanneer je op vakantie gaat en plantaardig én gezond wilt blijven eten!