Leestijd: 4 min

Hoeveel moet je bereiden voor 250 gram groente per dag?

|Voeding

Het eten van groente is enorm goed voor je lichaam. Groentes bevatten namelijk veel vitamines, mineralen en andere nuttige voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond en fit lijf, zoals antioxidanten en vezels.

Volgens de richtlijnen zouden we ten minste 250 gram bereide groente per dag moeten eten. Wij zien je natuurlijk liever 250 tot 500 gram bereide groente per dag eten, maar laten we voor nu uit gaan van wat je dagelijks minimaal zou moeten eten aan bereide groente: Hoeveel ongekookte groente heb je daarvoor nodig? 

Wanneer je groente gaat klaar maken worden de porties vaak kleiner (bijvoorbeeld bij het bereiden van spinazie of andijvie) en ook bij het schoonmaken van groente gaat een deel ervan verloren.

In dit artikel geven we daarom een overzicht van de hoeveelheid groente die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende groente binnen krijgt.

Hoeveel moet je bereiden voor 250 gram groente per dag?

  • Andijvie: 370-450g
  • Asperges (groen): 300g
  • Asperges (wit): 325-375g
  • Aubergine: 250-325g
  • Bleekselderij: 375-450g
  • Bloemkool: 325-375g
  • Boerenkool: 500-575g
  • Bospeen: 250-325g
  • Broccoli: 325-375g
  • Chinese kool: 375-450g
  • Courgette: 250-325g
  • Groene kool: 325-375g
  • Knolselderij: 325-375g
  • Koolraap: 325g
  • Kousenband: 250-325g
  • Maïs: 325-375g
  • Paksoi: 375-450g
  • Pastinaak: 300g
  • Peultjes: 250-325g
  • Postelein: 450-500g
  • Prei: 450-500g
  • Rabarber: 500g
  • Radicchio: 325-375g
  • Rode biet (rauw): 325g
  • Rode kool: 250-325g
  • Savooiekool: 325-375g
  • Schorseneren: 325-375g
  • Snijbiet: 375g
  • Snijbonen: 250g
  • Sperziebonen: 275g
  • Spinazie: 450-500g
  • Spitskool: 325-375g
  • Spruiten: 275-325g
  • Sugarsnaps: 250g
  • Venkel: 325-375g
  • Witlof: 325-375g
  • Witte kool: 250-325g
  • Waspeen: 250-325g
  • Zuurkool: 250-325 g