Zo maak je jouw eigen green juice

23 maart 2022|Voeding|Leestijd: 3 min

Je hebt ze vast wel eens een keer voorbij zien komen in eettentjes, supermarkten of online shops: Green juices! Deze gezonde sapjes worden steeds populairder, want het is een snelle en gemakkelijke manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen.

Toch verschilt ieders smaak, en heeft de net andere behoeften als de ander. Daarom vertellen we je graag hoe jij je eigen green juice maakt en hoe je oneindig naar hartenlust kan variëren. 

Wat is een green juice?

Een green juice is simpelweg een gezond sapje dat gemaakt is van echte groenten, fruit en eventueel kruiden. Het is bedoeld als aanvulling op je gezondheid, het balanceren van je darmflora en hormonen, het stimuleren van vetverbranding of gewoon als lekkere energie boost.

Welke ingrediënten heb je nodig?

Er is geen standaard manier hoe een green juice gemaakt wordt, iedereen heeft zijn eigen groene formule. Wel zijn er een aantal ingrediënten in een green juice die als essentieel gezien kunnen worden en de basis vormen van elk sapje, dit zijn:

  • Spinazie
  • Selderij
  • Komkommer
  • Banaan
  • Framboos
  • Appel
  • Groene thee
  • Gember
  • Citroen- of limoensap

Variëren in ingrediënten is eindeloos, we raden je daarom aan om lekker te gaan experimenteren met extra ingrediënten, zodat jij straks je eigen green juice uitgevonden hebt! 

Zo maak je jouw eigen green juice

Kan je niet wachten om je eigen heerlijke green juice te maken? Mooi! Dan is het tijd om het stappenplan te delen voor een heerlijke green juice. Oh ja, dit recept kan je maken met een blender, een dure juicer heb je dus niet nodig.

Stap 1: De basis 

Doe 250-300 ml water in de blender. Voeg 2 gesneden appels, 90 gram spinazie (ongeveer een handje), 2 stelen bleekselderij, een halve gesneden komkommer, een halve theelepel citroensap en 2 gram gember toe aan de blender. 

Stap 2: Blenden maar!

Blend nu de ingrediënten op de hoogste stand totdat het glad is. Als het iets te stevig lijkt of als het moeilijk blend, voeg dan een klein beetje water toe.

Stap 3: Jouw persoonlijke touch  

Voeg nu jouw eigen ingrediënten toe in de blender. Let er wel op dat je niet te veel ingrediënten toevoegt, zo voorkom je dat je green juice stevig wordt. 

Stap 4: IJsblokjes

Voeg 8 ijsblokjes toe en blend opnieuw op de hoogste stand. 

Stap 5: Tijd om te zeven

Je green juice is nu bijna klaar, de vezels moeten alleen nog van het sap gescheiden worden, gebruik hiervoor een zo fijn mogelijke zeef. Plaats de zeef boven een ruime maatbeker en giet je green juice door de zeef. 

Stap 6: Serveren maar!

Schenk je green juice in een glas en serveer het, of vries het meteen in voor een andere keer.  

Liever een green juice kopen?

Heb je liever een heerlijke green juice binnen een handomdraai klaar? Bekijk dan de Orangefit Greens. Met een schepje krijg je al 30% van je dagelijkse vitaminebehoefte binnen.