Leestijd: 4 min

Vlammen na de vakantie met deze tips

8 september 2023|Training, Orangefit

Je out-of-office staat uit, de scholen zijn weer gestart en je hebt je gym-abbo  geheractiveerd. Maar hoe begin je weer na een langere pauze? Is het verstandig om gelijk weer op standje honderd te trainen of kan je voor optimaal resultaat beter je training eerst opbouwen? Zo pak je het slim aan: 

1. Start nu

Stel het niet uit, maar begin meteen. Hoe langer je wacht, hoe lastiger je weer in je ritme komt. Als je weer lekker aan het sporten bent, ga je vanzelf gezondere keuzes maken in de supermarkt. En gezonder eten verbetert je mood en slaap, en zo kom je in de opwaartse spiraal terecht. Go for it!

2. Rustig aan

Tranquilo is het toverwoord. Leg jezelf niet meteen onmogelijke doelen op. Train minder lang en minder zwaar. Geef jezelf tijd om weer back on track te komen. Een geruststellende gedachte: je lichaam heeft spiergeheugen, wat inhoudt dat je spieren je eerdere werk onthouden op DNA-niveau. Je begint dus nooit bij nul. Daarnaast heb je met sportervaring ook al coördinatie en andere capaciteiten opgebouwd, die je dus niet opnieuw hoeft te kweken. 

3. Weer even inkomen

Troost jezelf met de wetenschap dat je gauw genoeg weer fit bent. Gemiddeld heb je na een week of drie je oude ritme te pakken. Let je ook op je voeding, dan merk je vanzelf progressie. You got this!

4. Bepaal je sportdoelen

Kom je maar niet uit je zomerritme? Het tropenrooster is verleden tijd, en als je het nodig hebt om jezelf wat extra pit te geven, stel dan een doel. Het hoeft niet te ingewikkeld, maar het liefst wel concreet te zijn. Misschien wil je een aantal kilo afvallen, zoveel kilo kunnen deadliften of meedoen aan een hardloopronde. Doelen behalen maakt ons gelukkig en dat motiveert weer om je nieuwe routine vast te houden. 

5. Wees consistent

Spreek met jezelf af hoe vaak en wanneer je gaat sporten en sla die vaste dagen niet zomaar over.

6. Plannen

Is er toch iets tussengekomen waardoor je niet kan sporten? Kijk dan wat er mogelijk is in je drukke schema. Misschien kan je thuis een workout doen op een ander moment of kan je op een andere dag een gaatje vrijmaken om naar de gym te gaan.

Nr. 1 Protein van Europa

Boost je eiwitlevels of herstel je spieren na de workout met Orangefit Protein. De Nr. 1 plantaardige eiwitshake van Europa!

Ontdek de Protein

7. Vier de wins

Sta stil bij de successen die je behaalt en vier ze. Je hoeft echt geen slingers op te hangen, maar gezonde of leuke beloningen motiveren wel. Denk aan: als ik 3 weken lang 2x per week naar de gym ben gegaan, mag ik die nieuwe yogalegging of limited edition basketbal kopen. 

8. Ochtendtip

Probeer je trainingsmomenten zo vroeg mogelijk op de dag in te plannen. Dit verkleint de kans dat er andere dingen tussenkomen en geeft je meteen een lekkere kick voor de rest van je dag.

Let’s go met Orangefit!

Je weet nu dat je het beste meteen kan beginnen en dat het stellen van een doel een krachtig hulpmiddel is. Onze producten ondersteunen je bij een gezonde en fitte levensstijl. Ook kunnen we je bij Orangefit helpen met voedingsadvies zodat je weer snel in shape bent.

Bestel nu je favoriete Orangefit producten in de shop. We bezorgen zo snel als PostNL kan rijden! Kies je voor Repeat, heb je altijd gratis verzending en standaard 15% voordeel.

 • Inspiratie

  Videos: On The Spot

  Echte verhalen van Orangefitters die vertellen hoe ze hun levensstijl hebben veranderd.

 • Gringa viel in totaal 72kg af

  Lees interview
 • Roué (50) voelt zich fitter dan ooit

  Lees interview
 • Priscilla verruilde hongerdiëten voor zelfliefde

  Lees interview
 • Sharvan viel 26 kilo af binnen een jaar

  Lees interview
 • Kya sport voor mentale kracht

  Lees interview
 • Lex voelt zich onoverwinnelijk na zijn herseninfarct

  Lees interview