Leestijd: 5 min

Interview met Rolf Sanchez

10 juni 2020|Lifestyle

Sinds Rolf zijn deelname begin dit jaar aan het televisieprogramma 'De Beste Zangers' is zijn populariteit in Nederland in een korte tijd geëxplodeerd.

Zijn duet met Emma Heesters "Pa Olvidarte" was de hoogste stijger in de hitparade, belandde binnen drie weken in de top 5 en behaalde onlangs platina. Ook is zijn nieuwe single "Mas Mas Mas inmiddels al meer dan 7 miljoen keer gestreamd en staat Rolf op 3 oktober 2020 in zijn eerste eigen show in een uitverkocht AFAS Live.

Naast zijn carrière is Rolf ook erg bezig om zo fit en gezond mogelijk te zijn. In dit interview vertelt hij je er meer over!

Wat doe je om gezond en fit te blijven? En wat betekent gezondheid voor jou?

Ik probeer elke week op zijn minst 5 á 6 keer in de week te sporten. Soms zijn er periodes in me leven dat het te druk is en ik me er niet aan kan houden. Dan probeer ik zo gezond mogelijk te eten.

Gezondheid is voor mij alles. Als mijn conditie en gezondheid op peil zijn dan kan ik alles geven tijdens m’n optredens en heb ik genoeg energie om er daarnaast ook te zijn voor de belangrijke mensen om me heen. 

Wat is voor jou de grootste uitdaging om een gezonde levensstijl te bereiken?

Dat is voor mij de balans vinden tussen optimaal performen als artiest, me fit voelen en er goed uitzien.

Een jaar geleden heb een ik zo’n laag mogelijk vetpercentage proberen te behalen voor een fotoshoot. Ik zag er tiptop uit, maar ik voelde me helemaal niet goed. Daarnaast moest ik ook blijven performen tijdens m’n shows, heb ik een variabele agenda en word ik vaak uitgenodigd voor etentjes en events.

Om dan de juiste balans te vinden waarbij ik me nog steeds fit en gezond voel is voor mij de grootste uitdaging, maar het gaat steeds beter!

Nr. 1 vegan Protein

Boost je eiwitlevels of herstel je spieren na de workout met Orangefit Protein. De Nr. 1 plantaardige eiwitshake van Europa!

Ontdek de Protein

Wat betekent plantaardige voeding voor jou?

Plantaardige voeding betekent voor mij de toekomst. Het wordt steeds meer bekend dat je de juiste voedingsstoffen ook uit plantaardige producten kunt halen. Ik heb respect voor iedereen zijn eetkeuzes. We moeten allemaal doen waar we ons goed bij voelen. Ik voel me gelukkig erg goed bij een levensstijl met de focus op plantaardige voeding! 

Kun je wat meer vertellen over hoe de samenwerking met Orangefit tot stand is gekomen?

Zeker! Zelden ben ik zo blij met een samenwerking. Ik wilde graag mijn volgers op een leuke manier meenemen in mijn levensstijl en ze onder andere ook inspireren om vaker voor plantaardig te kiezen. Orangefit past hier als partner perfect bij. 

Tijdens het eerste gesprek met één van de mensen achter Orangefit had ik meteen een hele fijne 'click' en sindsdien verloopt de samenwerking perfect. We gaan in de toekomst samen nog veel leuke dingen doen.

Wat misschien leuk is om te vertellen, is dat ik Orangefit al gebruikte voordat ik ambassadeur werd. Normaal gesproken zijn plantaardige eiwitten enzo niet lekker, maar Orangefit heeft daar met hun vegan protein echt verandering in gebracht. Hierdoor is het voor mij en andere mensen makkelijker om een plantaardig alternatief te kiezen.

Hoe ondersteunen de producten van Orangefit jou in het dagelijkse leven?

Orangefit is echt een deel van m’n leven geworden en helpt me om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

Ik ontbijt met Orangefit, ga (letterlijk) naar bed met Orangefit en na het sporten neem ik standaard Orangefit. En als ik hele drukke dagen heb, dan neem ik ook de Orangefit Hero met me mee zodat ik altijd een maaltijd heb die me goede voedingsstoffen en energie geeft.

Hoe zorg je voor balans in je leven?

Sporten en m’n familie zorgen ervoor dat ik balans in m'n leven heb gevonden. Tijdens het sporten vergeet ik alles en na een workout ben ik helemaal ontspannen. Hetzelfde geldt voor tijd doorbrengen met m’n familie. Zonder m’n familie en het sporten had ik het echt niet volgehouden.

Verder mag ik graag series kijken en uiteten gaan. Ik ga niet zo graag uit en naar feestjes (wat je misschien wel van een artiest zou verwachten).

Ik ben een avontuurlijke jongen die graag nieuwe dingen doet, de wereld ontdekt en met mensen in contact is.

En, niet te vergeten, ik geniet natuurlijk onwijs veel van alle optredens! Het geeft me enorm veel voldoening en energie om mensen gelukkig te maken met m’n muziek.

Nieuw: Protein Bar!

Lekker voor onderweg, na je workout en standaard in de snackla. Orangefit Protein Bar legt de lat hoger dan ooit. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Dat ik ontzettend ongeduldig ben! En tegelijkertijd soms ook onzeker. Als artiest heb ik soms de gedachte “Ben ik wel goed genoeg?”. Als ik dan na een optreden of het uitbrengen van een nieuwe single lovende reacties krijg, vergeet ik dat weer, maar deze gedachte spookt eerlijk gezegd wel af en toe door mijn hoofd.

Wat verder (bijna) niemand weet is dat ik bang ben voor water, de zee enzo... vissen! Haha.

Als we bij jou een kijkje in de koelkast nemen. Wat komen we dan tegen?

Bij mij in de koelkast kom je tegenwoordig eigenlijk alleen maar gezonde dingen tegen. Vroeger was dat wel anders hoor, maar nu vind ik het heerlijk om zo gezond mogelijk te eten.

In het weekend is dit soms wel anders. Dan kan ik ook echt genieten van M&M koekjes of vegan Ben & Jerry’s ijs. Ook ben ik een echte liefhebber van Coca Cola Zero!

Tot slot: wat is het favoriete recept van Rolf dat Orangefitters écht eens moeten proberen?

Laatst heb ik een nieuw recept ontdekt waar ik helemaal gek op ben, namelijk: zoete aardappel curry. Dit moeten jullie echt eens proberen! Op internet vind je hier heel veel recepten voor.

Meer weten over Rolf?

We hopen dat jullie dit een leuk interview vonden om te lezen. Als je nog meer over Rolf wilt weten, stuur ons een berichtje en we komen er met een volgend interview op terug!

Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen?

Bestel Orangefit Protein, Orangefit Diet of Orangefit Diet Bar en we begeleiden je met voedingsadvies.

 • Fitblogs

  Speciaal voor jou

  Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

  Bekijk alle blogs
 • Tips gezonder eten

  Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

  Lees verder
 • Wat is een gezond vetpercentage?

  Lees verder
 • Stap 1

  Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

  Lees verder
 • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

  Lees verder
 • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

  Lees verder
 • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

  Lees verder
 • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

  Lees verder
 • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

  Lees verder
 • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

  Lees verder
 • 11 tips tegen honger en eetbuien

  Lees verder