Pas je routine aan op de herfst

30 september 2022|Lifestyle|Leestijd: 4 min

De zomer is niet de tijd van strakke schema’s, eerder van eindeloos borrelen, bbq’en en loungen op het strand. Of je nou kinderen hebt of niet, het back-to-school seizoen is een ideaal moment voor een reset en een nieuwe routine.

Het koudere, winderige weer vraagt daarnaast om tweaks in je workouts en eetpatroon. Hoe je het ook aanpakt, wij raden altijd aan om te starten met kleine veranderingen die naadloos passen in je routine. Zo hou je ze langer vol. We helpen je graag op weg met deze 6 tips.

1. Ga op zoek naar een gym met sauna 

Saunahangen heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder versterking van je immuunsysteem, verdiepen van de ademhaling en ultieme chillaxing. Niks zo lekker dit seizoen als de warme deken van een sauna tussen twee hoosbuien in. 

2. Haal je mattie over en ga samen sporten

Of je nou gaat fitnessen of Padellen, afspreken om samen te gaan is een perfecte stok achter de deur. Heb je geen zin, dan pept die ander jou wel op en omgekeerd. Je zal zien dat je daardoor veel vaker toch gaat. Ook leuk: doe samen een challenge. 

3. Prep je favo maaltijden (met behulp van Orangefit recepten)

In de herfst kan je wat minder energie hebben. Dikke kans dat je na werk dan liever linea recta op je bank duikt dan nog een rainbow-bowl in elkaar draait. Dit kan je voorkomen door gezonde maaltijden te preppen, zodat je er altijd een paar klaar hebt staan in de koelkast. Ga over op warme ontbijtjes met kaneel en andere herfstige toppings en bereid ze voor, zodat je ’s ochtends minder stress hebt. Check onze recepten op de website voor inspiratie. 

4. Plan je workouts

Block tijd in je agenda voor workouts, en zie ze als werkmeetings die je niet kan missen. Plan niet meteen overdreven veel sessies. Bouw het op met twee sessies in de eerste week tot uiteindelijk vier workouts. 

5. Pas je supplementen aan

De dagen worden korter en kouder, je drankjes warmer... Tijd om je supplementen aan te passen. Neem naast je proteïne shake of diet shake ook iedere dag een schepje Orangefit Greens. Zo hou je je weerstand in tiptop vorm en krijgt het griepseizoen jou dit keer hopelijk niet te pakken. Ook kan ‘t geen kwaad om extra Vitamine D3 en Vitamine C te nemen.

6. Breid je thuisgym uit 

Hang je bokszak weer op, investeer in pull-up bars en een dipstation en stof je yogamat af. We zijn nog steeds fan van outdoor bewegen, maar een thuisgym maakt het wel heel makkelijk om elke dag aan je beweging te komen, ook als alle buienalarmen rinkelen. 

7. Benut het herfstweer 

Hou je van het bos, kijk dan eens of er een bos in de buurt is waar je ook klimrekken of calisthenics apparaten hebt. Of ga hardlopen: wind en oneven terrein maken je wat instabieler, wat je spieren juist weer stimuleert om harder te werken.

Waar het op neerkomt

De herfst is een uitstekend seizoen om weer back on track te komen. Benut het koele, winderige en introverte karakter van dit seizoen om je routine aan te passen, zodat je je elke dag lekker en fit voelt.