Leestijd: 3 min

Zo hou je de feestdagen gezellig én healthy

16 december 2022|Lifestyle

De feestdagen zijn voor velen heerlijk en cozy, maar tegelijk is het ook de tijd van de juiste cadeaus voor iedereen moeten vinden, sociale happenings, verplichte nummers, een borreltje te veel en oneindig veel gangen. Heb je het hele jaar op je voeding gelet en zit je net lekker in je routine? Met deze tips kom je de feestdagen gezond door zonder dat je wat mist.

1. Begin je dag goed

Zorg dat je niet ‘s ochtends al begint met allerlei zoetigheid en/of vette dingen. Niet alleen krijg je op deze manier al behoorlijk wat calorieën binnen, je legt het ook nog eens af tegen een bloedsuikerspiegel die de hele dag door als een achtbaan op en neer gaat. 

Je kan ook best een keer je ontbijt overslaan of ontbijten met alleen fruit.

2. Ontpop je tot een healthy chef

Wees degene die de lekker-én-gezonde gerechten maakt. Doe jij het hoofd? Fijn, dan heb je nu de mogelijkheid om te laten zien dat je ook met de Kerst lekker én gezond kan eten. Verras je familie met vegan nacho’s, bietenhummus, flatbread met pompoen, zoete aardappel frietjes uit de oven of wat je dan ook bedenkt. Yummie!

3. Onderhandel met jezelf

Tijdens de feestdagen zakt de motivatie om te sporten meestal bij veel mensen tot een laag niveau. December is een aaneenschakeling van borrels, etentjes en feel-good series. Stress niet te veel over je routine en de workouts die je mist omdat je naar je familie gaat of niet vooruit te branden bent. Probeer met jezelf te blijven onderhandelen: vandaag ertegenaan in de gym, morgen de hele dag rustig aan. 

Nr. 1 geteste Diet Shake

Orangefit® Diet is een complete maaltijdvervanger, hoog in eiwitten, bomvol vezels en zonder toegevoegde suikers. Als Nr. 1 getest door de Consumentenbond!

Bestel de Diet

Nieuw: Protein Bar!

Lekker voor onderweg, na je workout en standaard in de snackla. Orangefit Protein Bar legt de lat hoger dan ooit. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

8. Eet langzaam en geniet ervan

Dit noemen ze ook wel mindful eten. Zorg dat je er bewust van bent dát je eet en wát je eet. Eten is een natuurlijke en leuke activiteit die bedoeld is om van te genieten en je honger te stillen. Niet om te kijken hoeveel je in één zitting naar binnen kan krijgen.

9. Drink met mate

Sip lekker je drankje, maar probeer je alcoholconsumptie wel te verspreiden over de avond en als het even kan binnen de perken te houden. Kan je op één hand je drankjes van de avond tellen? Lekker bezig!

10. Ontspan en geniet mate

We noemen het dan wel de feestdagen, maar denk tijdens deze dagen meer aan feestmomenten. Lekker eten en drinken horen er uiteraard bij, maar je hoeft jezelf niet de hele dag vol te proppen. Hou er gewoon rekening mee door vooraf een aantal afspraken met jezelf te maken.

Waar het op neerkomt

Geniet van de tijd samen met je loved-ones en wees niet te streng voor jezelf. Ben je deze dagen alleen maar bezig houden met je gewicht of met je dieet, dan gaat er iets mis. Als je er de komende weken een klein beetje rekening mee houdt en wat slimme keuzes maakt dan valt de "schade" echt wel mee. Kerst en Oud & Nieuw zijn ten slotte maar een aantal dagen en het gaat er meer om wat je doet op al die andere dagen van het jaar.

Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen?

Bestel 2 zakken Orangefit Protein of Orangefit Diet en we begeleiden je met voedingsadvies

 • Fitblogs

  Speciaal voor jou

  Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

  Bekijk alle blogs
 • Tips gezonder eten

  Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

  Lees verder
 • Wat is een gezond vetpercentage?

  Lees verder
 • Stap 1

  Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

  Lees verder
 • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

  Lees verder
 • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

  Lees verder
 • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

  Lees verder
 • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

  Lees verder
 • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

  Lees verder
 • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

  Lees verder
 • 11 tips tegen honger en eetbuien

  Lees verder