5 handige apps voor een plantaardige lifestyle

20 april 2020|Lifestyle|Leestijd: 4 min

Plantaardig eten is nog nooit zo populair geweest. Het is niet alleen goed voor ons lijf, maar door plantaardig(er) te eten dragen we ook bij aan een beter milieu en een gezondere planeet.

In dit artikel delen we 5 handige apps met je die we bij Orangefit zelf iedere dag gebruiken en die het voor jou leuker en makkelijker maken om plantaardig te eten!

1. Happy Cow

Happy Cow is de ultieme gids voor wanneer je op reis gaat of veel 'on the road' bent en plantaardig wilt eten. De app bevat meer dan 100.000+ restaurants in 195 verschillende landen en helpt je om overal ter wereld lekkere veganistische restaurants, lunchrooms en winkels te vinden.

2. Forks Over Knives

Deze app is van de makers van de populaire gelijknamige documentaire. De app zit vol met veganistische recepten en bevat inmiddels honderden heerlijke plantaardige recepten met wekelijkse nieuwe inspirerende maaltijd ideeën.

De app is gemakkelijk om te gebruiken en geeft eenvoudige instructies voor het bereiden van je maaltijden en veel tips en adviezen om het overstappen op een plantaardig dieet nog gemakkelijker te maken.

3. Veggie Alternatives

Met behulp van deze app kun je alle dierlijke ingrediënten (vlees, eieren, zuivel, kaas, etc.) in je recepten eenvoudig vervangen door een plantaardig alternatief.

Op deze manier kun je gewoon al je favoriete maaltijden blijven eten. Ook kun je met deze app leren om je eigen plantaardige ‘melk’ te maken en andere zuivelproducten te vervangen.

De app zet verschillende veganistische merken voor je op een rij. Deze zijn niet allemaal verkrijgbaar in Nederland, maar met 300 duurzame en diervriendelijke vervangers heb je nog genoeg opties om uit te kiezen.

4. 21-Day Vegan Kickstart

Ben je bezig met de overstap naar een gezond en plantaardig voedingspatroon? Dan is dit een geweldige app om je overstap een goede kickstart te geven.

De app bevat een compleet programma van drie weken met plantaardige recepten en uitgebalanceerde maaltijden. Alle recepten hebben een eenvoudige instructie en een handige ingrediëntenlijst die je kunt afvinken terwijl je je boodschappen doet.

5. Dr. Greger’s Daily Dozen

Wanneer je plantaardig gaat eten, dan is het belangrijk dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Met deze handige app van Dr. Greger kun je op een hele effectieve wijze bijhouden wat (en hoeveel) je dagelijks het beste kunt eten om je te houden aan een gezond plantaardig voedingspatroon. Zo handig!

Ook kun je eens een kijkje nemen op zijn website Nutritionfacts.org om meer te lezen over de vele gezonde voordelen van plantaardige voeding.

Nu ook Orangefit Whatsapp!

Heb je een vraag over een plantaardige lifestyle of wil je meer informatie over onze producten? Stuur ons een 'appie' op +31629775822.

Wij staan voor je klaar!