Leestijd: 3 min

Maaltijdvervanger Orangefit Diet Nr.1 Consumentenbond

11 februari 2021|Orangefit

In reclames hoor je regelmatig ‘als Nr. 1 getest door de Consumentenbond’. Vanaf vandaag mogen wij dat bij Orangefit ook zeggen! Uit de maaltijdvervangers test van 2021 kwam onze Orangefit Diet namelijk als Nr. 1 naar voren. Daar zijn we trots op! Benieuwd waarom wij de beste maaltijdvervanger hebben? Lees verder :)

Als Nr.1 maaltijdvervanger uit de test

De Consumentenbond is hét onderzoeksbureau voor vrijwel alle soorten producten die je als consument kan aanschaffen. Ze hebben geen winstoogmerk en zijn volledig onafhankelijk. Van zonnepanelen tot zorgverzekeringen en van wasmachines tot vitamines - de Consumentenbond heeft over vrijwel alles een uitgebreide vergelijkingstest uitgevoerd.

Op 18 januari 2021 publiceerde de Consumentenbond hun test voor maaltijdvervangers. Maaltijdvervangers zijn voedingsproducten om mee af te vallen. Vrijwel alle merken zijn onderzocht en uit de 27 geteste producten kwam Orangefit Diet als Nr.1 uit de test!

Hieronder vertellen we je meer over de test en de resultaten, maar eerst zullen we je een korte uitleg geven over maaltijdvervangers en hoe deze kunnen helpen met afvallen.

Wat zijn maaltijdvervangers?

Een maaltijdvervanger is een shake (of reep) waarmee je een 'normale' maaltijd vervangt. Een maaltijdvervanger bevat minder calorieën dan een normale maaltijd waardoor het helpt bij afvallen. Een goede maaltijdvervanger is rijk aan eiwitten, zit bomvol vezels en bevat geen toegevoegde suikers. Een maaltijdvervanger bevat minder calorieën maar dankzij de vele eiwitten en vezels zit je er uren vol van. Een ander pluspunt van eiwitten is dat ze helpen bij het behouden van je spiermassa. Dit is belangrijk omdat als je gaat afvallen je 't liefst vet verbrandt en niet je spieren.

Nr. 1 Afslankshake

Orangefit Diet is de best geteste maaltijdvervanger door de Consumentenbond. Tijdelijk met gratis voedingsadvies bij iedere aankoop!

Ontdek de Diet

Afvallen met maaltijdvervangers

Afvallen met maaltijdvervangers is erg populair omdat het makkelijk en effectief is. Gezonde maaltijdvervangers helpen bij het creëren van een calorietekort en ze stillen je hongergevoel. Maar de ene maaltijdvervanger is de andere niet. Veel maaltijdvervangers zitten vol met suikers of bevatten weinig eiwitten en vezels. Dit zorgt ervoor dat je je lichaam niet goed voedt waardoor je vaak snel weer honger krijgt.

Hoe weet je wat een goede maaltijdvervanger is om mee af te vallen? De Consumentenbond heeft dit voor je onderzocht en heeft de Orangefit Diet als Nr. 1 maaltijdvervanger getest. Hieronder meer informatie over dit onderzoek.

Beste voedingswaarden en samenstelling

De Consumentenbond heeft in haar onderzoek vooral gelet op voedingswaarden en samenstelling. Ten opzichte van de andere maaltijdvervangers bevat Orangefit Diet het hoogste percentage eiwitten en daarnaast ook de hoogste kwaliteit en beste bron van koolhydraten en vetten. Bovendien is Orangefit Diet volledig plantaardig en bevat het voldoende vezels.

De Consumentenbond geeft in haar oordeel aan dat een groot deel van de geteste producten veel suikers bevatten. Tot wel 25 gram per maaltijd. In tegenstelling tot meer dan 80% van de andere geteste producten, bevat Orangefit Diet geen toegevoegde of kunstmatige suikers.

Verder vindt De Consumentenbond dat we bij Orangefit het goede voorbeeld geven door havermeel te gebruiken in plaats van vervangers als glucosestroop of maltodextrine. Havermeel is rijk aan vezels en B-vitamines, wat het een betere keuze maakt.

Daarnaast, als je een dieet volgt gaat dat gepaard met een calorietekort en meestal een tekort aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Maar, ook daar hebben we aan gedacht met onze shakes. Iedere maaltijd bevat één derde van je dagelijkse vitamines en mineralen.

Healthy snack

Lekker voor onderweg, op je werk en standaard in de snackla. De Orangefit Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

Altijd een stap extra

Afvallen doe je door een calorietekort te creëren. Veel maaltijdvervangers bieden hier een prima optie voor. Maar bij Orangefit proberen we altijd een stap extra te zetten. Met de Orangefit Diet wilden we een maaltijdvervanger maken die écht anders was dan de rest. Gezond, plantaardig en zonder toegevoegde suikers. 

We zijn er trots op dat de Consumentenbond dit erkent en Orangefit Diet verkiest als Nr. 1 maaltijdvervanger van 2021!

Lees ook: Waarom is Orangefit Diet geschikt om af te vallen?

Orangefit Diet als maaltijdvervanger kopen

Bij Orangefit doen we meer dan gezonde producten maken. We willen je helpen bij het ontwikkelen van een gezonde(re) lifestyle. Vooral als je wilt afvallen is het belangrijk om een andere lifestyle aan te leren in plaats van te gaan voor snel succes. Dit zorgt namelijk voor het beste resultaat op de lange termijn.

Om je hierbij te helpen, ontvang je daarom tijdelijk bij iedere aankoop van onze maaltijdvervanger een gratis persoonlijk voedingsschema. Zo weet je precies wat je wel en niet kan eten om op een gezonde manier je doelen te behalen! Lees hier meer over ons voedingsadvies.

 • Fitblogs

  Speciaal voor jou

  Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

  Bekijk alle blogs
 • Tips gezonder eten

  Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

  Lees verder
 • Wat is een gezond vetpercentage?

  Lees verder
 • Stap 1

  Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

  Lees verder
 • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

  Lees verder
 • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

  Lees verder
 • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

  Lees verder
 • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

  Lees verder
 • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

  Lees verder
 • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

  Lees verder
 • 11 tips tegen honger en eetbuien

  Lees verder