Leestijd: 3 min

Maaltijdvervanger Orangefit Diet Nr.1 Consumentenbond

11 februari 2021|Orangefit

Nr. 1 geteste Diet Shake

Orangefit Diet is een complete maaltijdvervanger, hoog in eiwitten, bomvol vezels en zonder toegevoegde suikers. Als Nr. 1 getest door de Consumentenbond!

Bestel de Diet

Afvallen met maaltijdvervangers

Afvallen met maaltijdvervangers is erg populair omdat het makkelijk en effectief is. Gezonde maaltijdvervangers helpen bij het creëren van een calorietekort en ze stillen je hongergevoel. Maar de ene maaltijdvervanger is de andere niet. Veel maaltijdvervangers zitten vol met suikers of bevatten weinig eiwitten en vezels. Dit zorgt ervoor dat je je lichaam niet goed voedt waardoor je vaak snel weer honger krijgt.

Hoe weet je wat een goede maaltijdvervanger is om mee af te vallen? De Consumentenbond heeft dit voor je onderzocht en heeft de Orangefit Diet als Nr. 1 maaltijdvervanger getest. Hieronder meer informatie over dit onderzoek.

Beste voedingswaarden en samenstelling

De Consumentenbond heeft in haar onderzoek vooral gelet op voedingswaarden en samenstelling. Ten opzichte van de andere maaltijdvervangers bevat Orangefit Diet het hoogste percentage eiwitten en daarnaast ook de hoogste kwaliteit en beste bron van koolhydraten en vetten. Bovendien is Orangefit Diet volledig plantaardig en bevat het voldoende vezels.

De Consumentenbond geeft in haar oordeel aan dat een groot deel van de geteste producten veel suikers bevatten. Tot wel 25 gram per maaltijd. In tegenstelling tot meer dan 80% van de andere geteste producten, bevat Orangefit Diet geen toegevoegde of kunstmatige suikers.

Verder vindt De Consumentenbond dat we bij Orangefit het goede voorbeeld geven door havermeel te gebruiken in plaats van vervangers als glucosestroop of maltodextrine. Havermeel is rijk aan vezels en B-vitamines, wat het een betere keuze maakt.

Daarnaast, als je een dieet volgt gaat dat gepaard met een calorietekort en meestal een tekort aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Maar, ook daar hebben we aan gedacht met onze shakes. Iedere maaltijd bevat één derde van je dagelijkse vitamines en mineralen.

Healthy snack

Lekker voor onderweg, op je werk en standaard in de snackla. De Orangefit Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar
 • Fitblogs

  Speciaal voor jou

  Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

  Bekijk alle blogs
 • Tips gezonder eten

  Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

  Lees verder
 • Wat is een gezond vetpercentage?

  Lees verder
 • Stap 1

  Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

  Lees verder
 • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

  Lees verder
 • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

  Lees verder
 • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

  Lees verder
 • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

  Lees verder
 • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

  Lees verder
 • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

  Lees verder
 • 11 tips tegen honger en eetbuien

  Lees verder