Maaltijdvervanger Orangefit Diet Nr.1 Consumentenbond

11 februari 2021|Orangefit|Leestijd: 3 min

In reclames hoor je regelmatig ‘als Nr. 1 getest door de Consumentenbond’. Vanaf vandaag mogen wij dat bij Orangefit ook zeggen! Uit de maaltijdvervangers test van 2021 kwam onze Orangefit Diet namelijk als Nr. 1 naar voren. Daar zijn we trots op!

Als Nr. 1 maaltijdvervanger uit de test

De Consumentenbond is hét onderzoeksbureau voor vrijwel alle soorten producten die je als consument kan aanschaffen. Ze hebben geen winstoogmerk en zijn volledig onafhankelijk. Van zonnepanelen tot zorgverzekeringen en van wasmachines tot vitamines - de Consumentenbond heeft over vrijwel alles een uitgebreide vergelijkingstest uitgevoerd.

Op 18 januari 2021 publiceerde de Consumentenbond hun test voor maaltijdvervangers. Maaltijdvervangers zijn voedingsproducten om mee af te vallen. Vrijwel alle merken zijn onderzocht en uit de 27 geteste producten kwam Orangefit Diet als Nr.1 uit de test!

Hieronder vertellen we je meer over de test en de resultaten.

Beste voedingswaarden en samenstelling

De Consumentenbond heeft in haar onderzoek vooral gelet op voedingswaarden en samenstelling. Ten opzichte van de andere maaltijdvervangers bevat Orangefit Diet het hoogste percentage eiwitten en daarnaast ook de hoogste kwaliteit en beste bron van koolhydraten en vetten. Bovendien is Orangefit Diet volledig plantaardig en bevat het voldoende vezels.

De Consumentenbond geeft in haar oordeel aan dat een groot deel van de geteste producten veel suikers bevatten. Tot wel 25 gram per maaltijd. In tegenstelling tot meer dan 80% van de andere geteste producten, bevat Orangefit Diet geen toegevoegde of kunstmatige suikers.

Verder vindt De Consumentenbond dat we bij Orangefit het goede voorbeeld geven door havermeel te gebruiken in plaats van vervangers als glucosestroop of maltodextrine. Havermeel is rijk aan vezels en B-vitamines, wat het een betere keuze maakt.

Daarnaast, als je een dieet volgt gaat dat gepaard met een calorietekort en meestal een tekort aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Maar, ook daar hebben we aan gedacht met onze shakes. Iedere maaltijd bevat één derde van je dagelijkse vitamines en mineralen.

Altijd een stap extra

Afvallen doe je door een calorietekort te creëren. Veel maaltijdvervangers bieden hier een prima optie voor. Maar bij Orangefit proberen we altijd een stap extra te zetten. Met de Orangefit Diet wilden we een maaltijdvervanger maken die écht anders was dan de rest. Gezond, plantaardig en zonder toegevoegde suikers. 

We zijn er trots op dat de Consumentenbond dit erkent en Orangefit Diet verkiest als Nr. 1 maaltijdvervanger van 2021!

Lees ook: Waarom is Orangefit Diet geschikt om af te vallen?

Orangefit Diet als maaltijdvervanger kopen

Bij Orangefit doen we meer dan gezonde producten maken. We willen je helpen bij het ontwikkelen van een gezonde(re) lifestyle. Vooral als je wilt afvallen is het belangrijk om een andere lifestyle aan te leren in plaats van te gaan voor snel succes. Dit zorgt namelijk voor het beste resultaat op de lange termijn.

Om je hierbij te helpen, ontvang je daarom tijdelijk bij iedere aankoop van onze maaltijdvervanger een gratis persoonlijk voedingsschema. Zo weet je precies wat je wel en niet kan eten om op een gezonde manier je doelen te behalen! Lees hier meer over ons voedingsadvies.