Eiwitrijke kokosyoghurt met speculaas granola

23 februari 2023|Ontbijt, Lunch

Deze granola is met al z'n vezels en goede vetten uit noten en zaden een feestje voor je spijsvertering. We hebben 'm onweerstaanbaar gemaakt met speculaas-koekkruiden en dat alles in een dekbed van kokosyoghurt. Een blijvertje!

Eet de granola met kokosyoghurt, een schep Orangefit Protein en eventueel nog wat extra fruit. De granola is trouwens ook erg lekker als topping van een acai bowl, het recept daarvan vind je hier.

Laten we snel aan de slag gaan.

Ingrediënten

  • 120 gram havermout
  • 100 gram noten
  • 10 gram lijnzaad
  • 15 gram pompoenpitten
  • 3 dadels
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaas en koekkruiden
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 2 el agavesiroop
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • kokosyoghurt
  • 1/2 tot 1 schepje Orangefit Protein vanille

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Hak de noten en dadels in stukjes en laat de kokosolie smelten.

3. Meng vervolgens alle droge ingrediënten met elkaar en voeg hier de kokosolie en agavesiroop aan toe.

4. Meng dit goed met elkaar en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Plaats voor 12 tot 15 minuten in de oven. Tip: wil je echt knapperige granola? Schep de granola halverwege even om en laat na het bakken goed afkoelen.

5. Meng vervolgens de kokosyoghurt met de Orangefit Protein en voeg hier de granola aan toe.

Voedingswaarde per portie granola

  • Energie - Kcal: 77,5
  • Vetten: 3,3g
  • Koolhydraten: 4,7g
  • Vezels: 1,4g
  • Eiwitten: 3,2g