Chocolade pannenkoeken met aardbeien

10 december 2020|Ontbijt, Lunch

Deze chocolade pannenkoeken met aardbeien zijn perfect als ontbijt op bed, maar ook als tussendoortje zijn ze heerlijk!

Stapel de heerlijke pannenkoeken op en serveer hier lekkere verse aardbeien of ander vers fruit bij. Hoe je de pannenkoeken maakt? We leggen je het graag in een aantal eenvoudige stappen uit.

Wist je dat we nog veel meer pannenkoeken recepten op de website hebben staan? Stuk voor stuk eiwitrijk, plantaardig, gezond en lekker! Zo zijn wij zelf ook gek op deze eiwitrijke appelring pannenkoeken, ook lekker als snack tussendoor en ook deze groene variant met spinazie is favoriet.

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken

  • 150 gram havermeel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el cacaopoeder
  • 300 ml ongezoete haver- of amandelmelk
  • 1 el gebroken lijnzaad (3 el water)
  • 1 schepje Orangefit Protein choco
  • 2 tl appelazijn (voor luchtige pannenkoeken)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout
  • paar verse aardbeien
  • kokosolie om in te bakken

Tip: gebruik een pan met antiaanbaklaag

Bereidingswijze

1. Meng de gebroken lijnzaad met het water en laat dit voor min. 5 minuten zo staan.

2. Prak de banaan fijn en mix vervolgens alle ingrediënten met elkaar in een grote schaal of keukenmachine.  

3. Verwarm een beetje kokosolie in een pan op middelhoog vuur.

4. Schep 1/6 deel van het pannenkoekenbeslag in de pan en bak aan beide kanten voor ongeveer 4 á 5 minuten. Keer voorzichtig om.

5. Stapel de pannenkoeken op en verdeel hier de aardbeien en een extra snufje kaneel overheen.

6. Gegarandeerd genieten!

Voedingswaarde per pannenkoek

  • Energie - Kcal: 138
  • Vetten: 3,1g
  • Koolhydraten: 18,3g
  • Vezels: 3,3g
  • Eiwitten: 7,7g