Appelring pannenkoeken

14 juni 2019|Lunch, Ontbijt

Vandaag eten we gezonde pannenkoeken tijdens het ontbijt! Een extra feestje om zo de dag te beginnen toch? 

Ingrediënten (8 stuks)

• 1 appel

• 1 el chiazaadjes

• 1/2 rijpe banaan

• 60 gram havermout meel (Tip: maal havermout vlokken fijn tot havermoutmeel)

• 170 ml amandelmelk

• 1 tl kaneel

• 1/2 tl koekkruiden

• 1 schepje Orangefit Protein vanille

• 1 tl bakpoeder

• snufje zout

• kokosolie

• keukenpapier

Bereidingswijze

1. Laat 1 el chiazaad weken in 4 el water voor 10 minuten.

2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel (horizontaal) in plakken plakken van ongeveer 0,5 cm dik.

3. Beleg een plank/bord met wat keukenpapiertjes en leg de appelringen hier bovenop zodat deze wat droger kunnen worden.

4. Meng het havermout meel, de chiazaadjes, Orangefit Protein, een halve geprakte banaan, snufje zout, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en amandelmelk met elkaar en mix dit tot een glad geheel.

5. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan (medium hoog vuurtje).

6. Haal nu de appelringen één voor één door het beslag en plaats direct in de pan. Schep hier rustig nog 2 el pannenkoekenmix bovenop zodat de pannenkoekjes wat groter en dikker worden.

7. Wanneer het beslag aan de onderkant goudbruin is gekleurd en aan de bovenkant grotendeels is opgedroogd (na ongeveer 10 min.) draai je de ringen om en herhaal je dit proces. (Tip: bak de pannenkoeken niet op te hoog vuur, anders brand de onderkant snel aan)

8. Serveer de pannenkoeken wanneer ze nog lekker warm zijn! Met vers fruit of extra kaneel?