Trustpilot 9,6
Gratis verzending
Niet goed, geld terug
Thuiswinkel Waarborg

Eiwitshakes

Eiwitshakes voor een fit en veerkrachtig lichaam

Ben jij een bezige bij? Bijvoorbeeld omdat je veel actief bent, lichamelijk werk verricht, aan krachttraining doet of andere intensieve sporten beoefent? Dan zijn onze gezonde eiwitshakes - ook wel bekend onder de naam proteïne shakes - precies wat je nodig hebt om je lijf te ondersteunen om in topconditie te blijven. Onze eiwitshakes zijn natuurlijk een grote bron van eiwit, daarnaast zijn ze makkelijk, lekker én plantaardig. We vertellen je er graag meer over.

Eiwitshakes zorgen voor bescherming en herstel

In een eiwitshake zoals onze Orangefit Protein zitten - het zal je niet verbazen - voornamelijk eiwitten. Maar wat zijn eiwitten eigenlijk en wat doen ze voor ons lichaam? Het antwoord is simpel. Eiwitten zijn echte alleskunners. Deze bouwstenen zijn betrokken bij veel verschillende processen in ons lichaam. Zo bevorderen ze je spierherstel na een workout, maar ze zijn ook hard nodig als je wilt werken aan spieropbouw. Wil je gewicht verliezen? Ook bij het afvallen kan een eiwitshake of proteïne shake goed werk verrichten. Onze plantaardige eiwitshakes ondersteunen namelijk ook bij het gewichtsverlies van je lichaam.

Eiwitshakes zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt

Omdat er in je lichaam zoveel taken zijn weggelegd voor eiwitten, is het belangrijk dat je elke dag genoeg eiwitten binnenkrijgt. Span je jezelf meestal niet bovenmatig in of doe je weinig aan sport, dan krijg je via je gewone maaltijden meestal wel voldoende eiwitten binnen. Dat wordt anders als je er niet zulke goede of gevarieerde eetgewoonten op na houdt. Of als je vaak wél veel vergt van je lichaam vanwege je werk of sportactiviteiten. De kans bestaat dan dat je lichaam meer eiwitten nodig heeft dan dat het dagelijks via gewone maaltijden binnenkrijgt. Een eiwitshake of proteïne shake van Orangefit is dan ideaal om dat tekort snel, gemakkelijk en op een lekkere manier aan te vullen. Onze eiwitshake geeft je namelijk ongeveer 20 gram eiwitten per schepje. En omdat de richtlijn is dat je per dag tussen de 1.0 gram en 1.8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig hebt, ben je met enkele schepjes al snel op weg om je eiwitbehoefte op het juiste peil te houden.

Eiwitshakes zijn er in een dierlijke en plantaardige variant

Er bestaan dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. Een dierlijke eiwitshake staat ook wel bekend als ‘whey’. Die wordt vaak gemaakt op basis van melk. Plantaardige eiwitten komen meestal uit erwten- of rijst-eiwit. Wij hebben met onze Orangefit Protein de voorkeur aan erwten-eiwit hebben gegeven vanwege de fijnere smaak en structuur, onze eiwitshakes zijn dan ook op basis van plantaardige eiwitten.

Plantaardige eiwitten, ook wel bekend als vegan eiwitshake, is een plantaardige shake die alleen plantaardige eiwitten bevat. En geen dierlijke ingrediënten, zoals melk dat lactose bevat. Hierdoor is het gebruik van eiwitshakes van Orangefit ook voor vegetariërs en veganisten geschikt!

Is de eiwitshake van Orangefit een lactosevrije eiwitshake?

Jazeker. Onze Orangefit Protein shake is een plantaardige eiwitshake met een heerlijke smaak, die volledig vrij van lactose is. We vinden dat laatste belangrijk, omdat ongeveer tweederde van de wereldbevolking in meer of mindere mate lactose-intolerant is. Het lichaam kan bij zo’n intolerantie niet goed tegen lactose, dat bijvoorbeeld ook vaak in producten met koemelk zit. Ben je lactose intolerant? Dan kun je hier buikpijn van krijgen, misselijk van worden of zelfs van gaan overgeven.

Wil je toch eiwitshakes of proteïne shakes gaan gebruiken dan is het dus belangrijk dat je lactosevrije eiwitshakes kiest. De Orangefit Protein shake van Orangefit is vrij van de grootste allergenen en dus niet alleen vrij van lactose, maar ook van soja, tarwe en gluten. Hierdoor krijg je geen last van een opgeblazen gevoel, een slechte huid, onrustige darmen of andere ongemakken. Met onze lactosevrije proteïne shake heb je ook wat dat betreft dus meteen de goede smaak te pakken.

Eiwitshakes drink je wanneer jij dat wilt

Omdat bij de meeste mensen wel bekend is dat eiwitten bijdragen aan de opbouw en het behoud van spieren en het herstel van het lichaam, drinken zij hun eiwitshake meestal direct na de training of het sporten. Dat kan prima, al blijkt uit onderzoek dat het voor de opbouw van eiwitten in het lichaam niet veel uitmaakt of je eiwitten voor of na het trainen neemt. De hoeveelheid eiwitsynthese blijft namelijk hetzelfde door de dag heen. Dat komt omdat je lichaam eerst gebruik maakt van de opgeslagen eiwitten - in de vorm van aminozuren - die je gedurende de dag via eiwitrijke voeding hebt gegeten. Het is dus wél belangrijk dat je totale eiwitinname gedurende de dag voldoende is. Ons advies is dan ook om eiwitshakes gewoon te drinken wanneer het jou het beste uitkomt. Onze plantaardige eiwitshakes met erwten proteïne zijn jouw bron van eiwit op ieder moment van de dag. Dat kan zijn na de training of het sporten, maar ook op een ander tijdstip, zoals tijdens je werk of bij het ontbijt.

Een eiwitshake is niet alleen gezond, maar ook erg lekker!

Dankzij de pure ingrediënten is Orangefit Protein niet alleen erg gezond, maar ook nog eens bijzonder lekker. Alleen met water maak je in een handomdraai al een heerlijke eiwitshake. Bij Orangefit heb je de keuze uit heerlijke smaken, waaronder de eiwitshake aardbei of een eiwitshake vanille smaak.

De vegan proteïne shake kun je op ieder moment van de dag drinken om aan jouw hoeveelheid eiwitten te komen, zonder het nuttigen van dierlijke eiwitten.

Hou je van lekker en van variatie? Dan kun je met onze proteïne shake ook alle culinaire kanten op. Neem voor de nodige culinaire inspiratie maar eens een kijkje op pagina met recepten. Daar vind je namelijk genoeg leesvoer dat Orangefit Protein als uitgangspunt heeft. Wie zegt dat écht gezond niet lekker kan zijn? Onze recepten en serveertips – gemaakt van ons plantaardige eiwitpoeder - bewijzen het tegendeel!

Genoeg eiwitten binnen krijgen, naast het drinken van een vegan eiwitshake? Dat doe je ten eerste door middel van gewone voeding. Wil je iets extra’s na je workout? Probeer dan ook onze andere eiwitrijke producten zoals onze eiwitreep.