Zelfgemaakte chocolademelk

27 januari 2021

Hoe lekker is het om met een mok zelfgemaakte warme plantaardige chocolademelk op de bank ploffen nadat je net een winterse wandeling hebt gemaakt? Of om dit in een thermosfles mee te nemen wanneer je een pauze inlast tijdens het wandelen? Speciaal voor deze momenten delen we dit lekkere en vooral ook onwijs makkelijke recept met je.

En wat extra leuk is – en zoals je van ons gewend bent – is dit een recept voor eiwitrijke zelfgemaakte chocolademelk. De chocolademelk wordt door de extra eiwitten extra romig en krijgt een super lekkere rijke smaak.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 tl cacao poeder
  • 50 gram pure chocolade 85%
  • ½ schepje Orangefit Protein chocolade of vanilla
  • 250 ml ongezoete plantaardige melk (zoals amandelmelk)
  • Snufje zout
  • Optioneel: schepje Orangefit Collageen Booster

Bereidingswijze:

  1. Voeg de plantaardige melk toe aan een pannetje op laag vuur (je wilt niet dat de melk gaat koken) en voeg hier eerst de chocolade aan toe, roer regelmatig door zodat de chocolade kan smelten.
  2. Voeg hier nu de rest van de ingrediënten aan toe en meng alles goed met elkaar zodat er een romige substantie ontstaan.

Tip: gebruik een garde om alle klontjes van de cacao poeder op te lossen.

  1. Schenk over in een mok en geniet ervan!

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 382,1
  • Vetten: 25,5g
  • Koolhydraten: 17,2g
  • Vezels: 8,1g
  • Eiwitten: 16,8g