Pompoentaart met extra eiwitten

29 oktober 2020

Nu het buiten weer wat minder warm is, is het heerlijk om je lichaam te voorzien van warme voedzame maaltijden. Ontbijt daarom eens met deze eiwitrijke havermout bowl met gebakken perzik. Romig, verwarmend en natuurlijk erg lekker!

Het fijne aan dit ontbijt recept is dat je in de ochtend niet lang in de keuken hoeft te staan. In slechts 10-15 minuten zit jij aan tafel en voorzie je jouw lichaam van de juiste voedingsstoffen en energie.

Zullen we je snel vertellen hoe jij deze havermout bowl ook thuis kan maken?

Ingrediënten

  • 200 gram pompoenpuree
  • 100 ml volle kokosmelk
  • 50 ml maple syrup
  • 1 schepje Orangefit Protein vanille
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • snufje nootmuskaat en zout
  • 1 1/2 tl maizena

Voor de bodem

  • 6 dadels van gemiddelde grootte
  • 40 gram havermout
  • 40 gram gemengde noten

* Voor dit recept hebben we een kleine springvorm van 12cm gebruikt. Wil je een grotere taart maken? Verdubbel dan alle ingrediënten.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Kook de pompoen (zonder schil) voor 10 minuten en giet vervolgens af. Pureer tot een glad geheel en laat even afkoelen.

3. Laat de dadels voor 10 minuten in heet water wellen.

4. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de binnenkant van de randen in met kokosolie.

5. Giet de dadels af en voeg dit samen met de noten en havermout toe aan een keukenmachine. Mix op hoge snelheid tot er een los fijn deeg ontstaat. Het is de bedoeling dat wanneer je het deeg tussen je handen knijpt dit blijft plakken, maar niet te waterig is.

6. Beleg de bodem van de springvorm met het deeg, duw voorzichtig maar stevig aan.

7. Meng nu de pompoenpuree met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad geheel.

8. Giet het mengsel bovenop de bodem in de springvorm en plaats voor 60 minuten in de voorverwarmde oven.

9. Laat de pompoen taart vervolgens een halfuur afkoelen voor je de taart afgedekt een nachtje in de koelkast plaatst. 

Let op: de taart zal in de koelkast verder opstijven.

10. Snijd de volgende dag verschillende puntjes van de pompoen taart en maak af met een toefje plantaardige slagroom.

11. Geniet ervan!


Voedingswaarde (1/6 puntje)

  • Energie - Kcal: 230,6
  • Vetten:7,5g
  • Koolhydraten: 17g
  • Vezels: 2,2g
  • Eiwitten: 6,3g