Pastinaak en appel soep

1 mei 2021

Voor de afwisseling hebben we een heel erg lekker soeprecept dat we met je willen delen. Deze pastinaak appel soep past wat ons betreft heel goed bij de lente door de subtiele hartige en tegelijkertijd ook zoete smaak.

Wat extra leuk is aan deze soep? De linzen maken de soep al eiwitrijk, maar je kan er ook voor kiezen om er aan het einde nog een half schepje Orangefit Protein in de smaak vanille aan toe te voegen.

Heb je de smaak nou helemaal te pakken na deze pastinaak en appel soep? Probeer dan vooral ook onze pompoen soep, wij zijn zelf echt gek op dit recept. Beide super makkelijk te maken!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 200 gram pastinaak (ongeveer 2 stuks)
  • 1 kleine appel
  • ½ ui
  • 1 tl garam masala
  • ¼ tl komijnpoeder
  • 200 gram linzen (uit blik)
  • 500 ml + 200 ml groente bouillon
  • Snufje zout en peper
  • Geroosterde pompoenpitten
  • Optioneel: ½ schepje Orangefit Protein vanille

Bereidingswijze:

  1. Verhit ongeveer 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit de stukjes ui voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Schil en snijd zowel de appel als de pastinaak in kleine stukjes. Voeg dit nu aan de pan toe samen met een snufje zout en peper.
  3. Voeg hier vervolgens ook de garam masala en komijnpoeder aan toe. Roer goed door en laat nog 3-4 minuten bakken.
  4. Giet 500 ml groente bouillon in de pan, roer door en draai het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat voor 25 minuten sudderen.
  5. Draai het vuur uit en voeg de afgespoelde linzen toe en 200 ml bouillon. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
    Optioneel: voeg bij deze stap ook het halve schepje eiwitpoeder toe.
  6. Proef of alles naar smaak is. Anders kan een extra snufje peper of zout geen kwaad.
  7. Schep over in twee ruime kommen en strooi hier de geroosterde pompoenpitten overheen.
  8. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per kom

  • Energie - Kcal: 210
  • Vetten: 1,9g
  • Koolhydraten: 29,9g
  • Vezels: 10,1g
  • Eiwitten: 15,0g