Gebakken havermout met bosbessen, noten en kokossnippers

4 september 2020|Ontbijt, Lunch

Vandaag delen wij graag een nieuw eiwitrijk ontbijt recept met jullie. Gebakken havermout met bosbessen, noten en kokossnippers. Een onwijs lekkere maaltijd die jou van genoeg energie voorziet om lekker productief te zijn. Ook uiteraard ideaal om te eten voor of na een goede workout! Lees snel het hele recept.

Dit ontbijt recept bevat de juiste voedingsstoffen en is erg makkelijk om te maken. Het enige wat jij hoef te doen is alle ingrediënten met de hand met elkaar mixen, in een bakblik gieten en in de oven plaatsen. Simpel, toch?

Ingrediënten (1 portie)

  • 40 gram havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 125 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl amandelpasta
  • 1 schepje Orangefit protein vanille 
  • ½ tl agave siroop (optioneel)
  • 50 gram bevroren bosbessen of rood fruit
  • 5 gram kokossnippers
  • 10 gram amandelen (in stukjes gehakt)
  • 1 tl chiazaad
  • Snufje zout
  • Kokosolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix in een grote kom alle ingrediënten met elkaar. Mix eerst alle droge ingrediënten met elkaar en voeg vervolgens de plantaardige melk, agave siroop (indien gewenst) en amandelpasta toe. Schep hier vervolgens als laatste de (ontdooide) bosbessen of het rode fruit doorheen.
3. Vet een ovenschaal van klein formaat of een kleine taartvorm (zie foto) in met kokosolie en schep het havermout mengsel hier in.
4. Plaats dit voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Serveer eventueel met lekkere kokosyoghurt of extra kokossnippers.

Tip: Wil je lekker variëren? Vervang de bosbessen eens voor banaan of aardbeien!

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 416,0
  • Vetten: 16,7
  • Koolhydraten: 35,1g
  • Vezels: 10,7g
  • Eiwitten: 30,0g