Havermout bowl met gebakken perzik

21 oktober 2020

Nu het buiten weer wat minder warm is, is het heerlijk om je lichaam te voorzien van warme voedzame maaltijden. Ontbijt daarom eens met deze eiwitrijke havermout bowl met gebakken perzik. Romig, verwarmend en natuurlijk erg lekker!

Het fijne aan dit ontbijt recept is dat je in de ochtend niet lang in de keuken hoeft te staan. In slechts 10-15 minuten zit jij aan tafel en voorzie je jouw lichaam van de juiste voedingsstoffen en energie.

Zullen we je snel vertellen hoe jij deze havermout bowl ook thuis kan maken?

Ingrediënten (1 smoothie)

  • 30 gram havermout
  • 250 ml ongezoete haver- of amandelmelk
  • 1/2 a 1 schepje Orangefit Protein in de smaak die jij wil
  • 1/2 banaan
  • 1 tl gebroken lijnzaad + hennepzaad
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 á 2 perzik
  • Snufje kaneel of koekkruiden
  • Handje ongebrande noten
  • Scheutje agavesiroop

Bereidingswijze

1. Snijd de perzik door de helft en gril deze voor 5 minuten in een grillpan. Voeg eventueel een scheutje agavesiroop toe.
Tip: geen grillpan? Snijd de perzik in partjes en bak dit samen met de agavesiroop op middelhoog vuur in een koekenpan voor 5 minuten.

2. Voeg de havermout samen met de plantaardige melk, geprakte banaan, lijn- en hennepzaad en kruiden toe aan een pannetje.

3. Roer tot de havermout bijna alle melk heeft opgenomen.

4. Schep over in een kom en voeg hier gegrilde perzik, pompoenpitten en eventueel wat stukjes noten aan toe.

5. Geniet van weer een nieuwe energieke dag!

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 349,2
  • Vetten: 10,5g
  • Koolhydraten: 32,2g
  • Vezels: 7,2g
  • Eiwitten: 29,6g